↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

neděle 1. září 2013

MOR 13: čtvrtek

-dární!

Ano ano, je to tady, už jdu prudit, ale já si prostě nemůžu pomoct. Mástr (neboli Masters of Rock, což je zdejší nejlepší festival svého druhu - jen tak mimochodem) nám skončil (více než před měsícem, takže tento článek je trochu opožděný, ale copak to vadí?) a já opět přicházím s kraťoučkým shrnutím. Tentokrát vám však nelžu (aspoň v tomhle ne - heh :P), článek bude opravdu krátký (tedy na zdejší poměry ano)!

Jednak mě bolí ruce, abych smolil něco dlouhého, neboť tento skvost píšu po kouskách ve Zlíně vždy po návratu z areálu (a až to budu přepisovat do počítače má bolest prstů jistě nebude o nic méně aktuální a budu se chtít utlouct za tyhle dodatečné průpovídky - jo, to jsem uhád! Navíc to po sobě nemůžu ani přečíst!), ale hlavně jsem si uvědomil, že zbytečně dlouhých článků o MORu tu bylo až až a nebavily ani vás ani mě. Nebudu tedy ani rozvíjet naši cestu do Zlína - proběhla zkrátka v pohodě (až moc, nebyly ani výluky, haleluja). Tomu říkám štěstí, ale aby zapracovalo, když jsme si koupili los, to ne!


No nic, přistoupím k tomu čtvrtku. Nečekal jsem, že by mohl být nějak zvlášť zajímavý nebo něčím výjimečný, těšil jsem se prakticky jen na Arkonu a tu už jsem na Mástru jednou viděl. Snad jen kvůli tomu, že šlo o zahájení, jsme se podívali na FLERET a tehdy jsem si uvědomil, že jsem sakra na svým oblíbeným fesťáku a že to bude výjimečný!

S Flerety jsem si zazpíval, zajuchal (spíš to druhé) a když skončili, prodral jsem se do úplně první lajny, abych si počkal na Arkonu. Nepředstavujte si draní nijak drasticky (jen pár zpřelámaných nohou, vypíchlých očí a utržených prstů, jinak pohodička ... ne to samozřejmě kecám ... nebylo jich jen pár :P). Jenže mezi Fleretem a Arkonou byli ještě TROLLFEST. Říkal jsem si, že když jsem přetrpěl Thin Lizzy kvůli Withinům, zmáknu i opilé trolly. Ve skutečnosti to zas takové trpění nebylo. Pokud někdy pojedete na fest (koukám, že na papíře, z kterýho to přepisuju, mám napsáno "na fet" - na fet prosím nejezděte) a Trollfest tam budou hrát, doporučuji jít se na ně podívat (hlavně podívat ... a nebo si jít zakotlovat ... a koupit si žlutá tykadla), protože tihle týpci převlečení za čmeláky nebo včely (nebo nějaké jiné pruhované bodací bestie) opravdu stojí za to. Moc nevím, jak zní studiově, ale naživo je to masakr (a když na vás hupsne opilej čmelák - jo, jejich basák, nebo co to bylo, si vesele skočil do davu hned vedle mě, ne, nestěžuju si - a nebo jejich opilej fanda, tak je to pak masakr i doslova). Stále mluvíme ale o masakaru v tom nejlepším slova smyslu. Takováhle trollí energie je vážně nejlepší životabudič ... a když zahráli svou úpravu písně Toxic od Britney Spears, začal jsem věřit, že vtipnější skupinu neznám ... Proti ARKONĚ však stále byli slabý odvar.
Máša se tradičně přihnala v liščí kožešině a i když to jejich vystoupení bylo prakticky stejné jako to z roku 2011 (asi, kdo si má ty roky pamatovat), nestačil jsem žasnout. Celkově mě to strhlo víc než předloni (proč asi, protože jsi toho víc znal, ty debile) a nakonec jsem vycházel s vykřičenými hlasivkami a totálně dezorientovaný (ale v tomhle stavu já se z davu vymotávám vždycky).
Ovšem dostal mě jeden zapálený fanda - bezpochyby ten nejskalnější - který po celou dobu hrdě skandoval "Arakona" místo "Arkona" a že je něco špatně si uvědomil až v půlce jejich vystoupení. Proč ne. Když někdo může z Vifin temptejšn udělat Vinin tenktejťn, možný je už všechno ...

O pauzách mezi jednotlivými koncerty jsem se bavil s nějakou bandou z Vrchlabí, která spřádala plány, jak v neděli hodí po Tobiasovi (to je taková fajnovka, která potřebuje keramické WC .. totiž zpěvák Avantasii) plyšového krtka. Šlo o alternativní řešení, protože Avanta neměla podpisovku (ještěže jsem stihnul fajnovkův podpis loni). Plány na to, jak správně hodit krtka, nám tedy zpříjemňovaly dlouhé prostoje (dobře, nejsou zas tak dlouhé, ale rozjetému fanouškovi se nezavděčíte ani nějakými patnácti minutami).

Mástr však prošel jednou drastickou změnou: hlavním sponzorem se stal Radegast. A všechno bylo rázem zelené. Ne že by mi zelená nějak vadila, jde spíš o to, že hlavnímu sponzorovi neustále odevšad pouští reklamy. A Radegastova "poslední kapka" rozhodně není to, na co jsem se těšil. Celý rok jsem cvičil hlasivky, ať si můžu zazpívat Jelínkovo "René, já a Rudolf chodíváme na golf" a ti zrádci to tam ani jednu nezahráli. A v minulých letech to tam vyřvávalo furt. Vím, že je to detail, ale i tak se mi po Reném s Rudolfem nesmírně stýskalo.

No, z areálu jsme se definitivně vypakovali až po PRIMAL FEAR. Popravdě mě bavili asi tolik jako Nightwish. Takže nebavili. Zpěvák má sice relativně dobrý hlas (který neustále trénoval prozpěvováním slov typu "Áááááááhoj" a nebo "pííííííííívo"), ale stejně jako Anette neumí pracovat s davem - a to ani se svými kytaristy, které k sobě neustále přivolýval. Nezdálo se mi, že by je to nějak těšilo. Z písniček jsem znal jen jednu a to ještě takovou utahanou, na kterou se nedalo řádně zapařit. Po Arkoně by mi přišel ale asi každý slabý. Navíc začalo pršet.

Dýl jsme tam nezůstávali, protože jsme vázaní na vlaky .. Dobře, ono by to šlo jet tím dalším, ale vystoupen Leningrad Cowboys bych ani tak neviděl celé ....

Fotky ze čtvrtka nemám ... Arkonu jsem totiž už jednou fotil a nikoho jiného jsem zvěčněného nepotřeboval mít. Celkově jsem fotil méně, protože koncert je rozhodně lepší naživo než skrz hledáček. A navíc mi sekuriťák nedovolil vzít si do areálu zrcadlovku ... ale to je detail ... mně to vůbec nevadí ... Ježiš, to byl ale HAJZL! Jak se opovažuje zakazovat mi tam nosit zrcadlovku. Že prý "je to moc profi", ale že se tam s tím producíroval každý druhý, to už mu bylo jedno, jen já jsem mu nevoněl! Prý profi ... a on na netu určitě pozná, která fotka pochází z jakého foťáku ... No v pátek jsme si na tohohle konkrétního sekuriťáka už dávali bacha a šli jsme kolem jiného - světe div se, tomu zrcadlovka nevadila.

Dobře, nakonec to zas tak krátký není, ale snažil jsem se ... na papíře i to vyšlo na jednu A4, takže to vypadalo krátce ...
Tak tedy zatím zdar!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky