↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

čtvrtek 5. listopadu 2020

Kresba: Emilinx

Jak jsem slíbila, po předchozím náročném článku přidávám opět něco oddechvého. Tentokrát je to opět kresba z mé série zpěvaček spojených s herními postavami. Můžete se podívat na předcházející Zorlet ZDE (Zora Cock + Scarlet Briar), se kterou jsem se k projektu vrátila, a dnes už vám prezentuji nový výtvor jménem Emilinx. Jedná se o spojení zpěvačky, skladatelky a houslistky Emilie Autumn a postavy z League of Legends: Jinx. Pokud můj projekt neznáte, podotýkám znovu, že se v rámci něj učím kreslit na něčem, co můžu trochu obšlehnout, a přitom u toho zapojit fantazii. 

Jinx je hodně střelená postava, ke které jsem se paradoxně nedostala před herní průmysl, nýbrž hudební. LOLko totiž nehraji a ani to nemám v plánu. Dostala se ke mně ovšem píseň, která Jinx hráčům představuje jako nový přírůstek do hry: Get Jinxed. Chytlavou píseň plnou energie nahrála skupina Djerv, jejíž zpěvačkou je ta samá děsivá čarodějnice, která s Dimmu Borgir nazpívala duet Gateways, Agnete Kjølsrud. Už jen kvůli tomuto pomrknutí na sever mi byla postava Jinx hned sympatická, a s energií, kterou ztělesňuje, o to víc. Jelikož si za ní ale nikdy nezahraju, ráda jsem svého nadšení pro ni využila aspoň v kresbách. 

Ohromnou předlohou mi byl něčí fanart Jinx na Devaintartu, ze kterého jsem si půjčila posed a trénovala podle něj stínování. 


Místo zbraní však dostala čajíček a housle a místo nábojového pásu pilulky. 
Tetování jsem změnila na krysy, neboť vše zmiňované jsou dost typické Emiliiny atributy. 


Emilie je specifická osobnost, která se věnuje v písních především šílenství. Sama si pobyla jakožto bipolární v ústavu, odkud si odnesla těžké životní zkušenosti promítající se do nejedné její písně. Ironicky si hraje v textech také se sebevraždou a smrtí obecně, se vztahy, které jsou násilné nebo jinak nezdravé, povznáší se nad útrapy života a vysvětluje, že lidé se mají ještě hodně co učit. 

V posledním albu nás učí o chuti po pomstě v písni Time for Tea (Čas na čaj), ale i o odporných ústavních praktikách - mimo jiné i v písni Take the Pill (Vezmi si pilulku), z nichž mně se líbí především ta druhá, ale hodila jsem vám raději odkaz na obě, ať máte představu, o kom že to tu vlastně mluvím. Není to metal, ale to neznamená, že je to hudba pro každého, za poslech ovšem určitě stojí. ;)


Je to nejspíš právě šílenství, které mě přimělo bez váhání spojit tyto dvě výrazné ženy. Zatímco však nereálná Jinx šílenství zcela propadla, reálná Emilie si ho zvolila jako masku pro svá až děsivě promyšlená umělecká díla. 

Co se krys týče (které můžete vidět na tetování), už dlouho Emilie (a nevím, přiznávám, odkud to vzniklo) svým fanouškům říká Plague Rats. Při turné k poslednímu albu se navíc za velice stylizovanou krysu sama převlékla a samozřejmě nemůžu opomenout krysu v logu. 




Jak vidíte, co se motivů týče, je z čeho vybírat, takže kreslit toto spojení bylo velice osvěžující a moc jsem si to užila. Snad jsem se také aspoň trochu zase zlepšila. :)
V neposlední řadě musím zmínit, že kromě krys jsem do tetování zapojila i jedno přímo fanouškovské tetování, které jsem umístila Emilinx na břicho.



Snad se nové spojení líbí a budu se těšit na veškerou kritiku. :) 




Jo, ten papír je takovej zmuchlanej, protože... ech, ne že by mě úplně nebavilo o věci pečovat, ale zase když vím, že tohle jsou čistě mé tréninkové kresby, které nejspíš nikdy nikde viset nebudou, nemám tendenci s nimi zacházet úplně jak v rukavičkách. 

Další články přibydou 9. 11. a 13. 11. 


17 komentářů:

  1. Já kreslení nerozumím a ani to neumím - dokonce ani s předlohou, ale dívala jsem se i na odkaz v článku... a musím říct, že jsi šikovná. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kresba je povedená, líbí se mi že je to jenom "obyčejnou" tužkou :) Líbí se mi to tetování, je opravdu zajímavé!

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrá práce, tohle propojení je supr. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, musím říct, že Jinx mi přijde docela creepy. Ale kresba se ti moc povedla! :)

    Vlastin blog: O návštěvě rodiny a začátku semestru

    OdpovědětVymazat
  5. K tomu můžu říct jen to, že kreslit postavy není jednoduché .-)

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherná kresba, já obdivuji každého, kdo kreslí. :D :D já se nezmůžu pomalu ani na srdíčko.

    OdpovědětVymazat
  7. Páni, je to skvělé! Přála bych si umět kreslit. Klobouk dolů :) Jinak jak ses ptala u mě na blogu.. kvůli epilepsii chodím k neuroložce a k psycholožce a psychiatrovi chodím, protože jsem měla asi ve 13 letech úzkostně depresivní poruchu, později anorexii a nakonec se mi v maturitním ročníku rozjela schizofrenie :-/ Tak s tím nějak bojuji. Teď je mi docela dobře :)

    OdpovědětVymazat
  8. Líbí se mi jak obrázek tak i to jak si to popsala <3

    OdpovědětVymazat
  9. Moc pěkná kresba! Líbí se mi, jak jsi do článku zakonponovala i svou inspiraci a motivy, z kterých jsi čerpala. Nahládnout do mylšenkových pochodů jiných umělců je strašně fascinující :D
    Jen si příště trošičku pohraj s proporcema - hlava a ruce by chtěli trošku jinak napasovat na trup a ta přehozená noha by mohla být malinko silnější ;) Ale když vidím to množství detailů, pak zapomínám na proporce a to tetování - to k tvé postavě dokonale sedí :D

    OdpovědětVymazat
  10. Tvůj obrázek se moc povedl. Líbí se mi, jak jsi dokázala nakreslit postavu v tak složité poloze. Já bych si na to nikdy netroufla. Smekám před tebou.

    OdpovědětVymazat
  11. Opravdu obdivuji lidi, kteří umějí kreslit, protože já mezi ně bohužel nepatřím :D máš fakt talent! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Předchozí článek ze série jsem neviděla, ale moc se mi to líbí. Nikdy mě nenapadlo takhle spojit 2 různé postavy. Jsi moc šikovná! Já taky umím kreslit jenom podle něčeho, z hlavy to vždycky vypadá děsně :D :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  13. Wau, moc pěkný! :) Měla jsem období, kdy jsem ráda kreslila. Škoda, že mě něco takového taky nenapadlo. :) Věnovala jsem se spíše hororovým postavám, takže mohly vzniknout nové příšerky, no sakra! :D

    OdpovědětVymazat
  14. Kresba je to povedená, ale Emilii bych nemusela potkat. Z části mi nahání strach. Nemluvě o tom, že mi na jedné fotce připomíná bývalou spolužačku...

    OdpovědětVymazat

Oblíbené příspěvky