↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

sobota 21. července 2012

Masters of Rock 2012: 2. a 3. den 13.-14.7., FOTKY

Víte, jak je těžké napsat článek, když u toho sledujete Hvězdné války? Velmi těžké ... mám v hlavě jen myšlenky na světelné meče, Darth Vadera ... což mě přivádí k myšlence, že vlastně už od dětství se lidem vtloukává do hlavy "Ti v černém jsou vždy zlí". Dobrá, Hvězdné války možná nejsou úplně pro děti ... ale co Skeleton z Ptáka ohniváka? Záporňáci jsou vždy v černém .. jen Rowlingová v pátém dílu Pottera dokázala odkrýt pravé zlo ... v růžovém ... Ano, mám na mysli Umbridgeovou. Ale co tím sleduji? Většina malých dívek si říká, že chce být jako tou hodnou princeznou ... ve světlých šatech, se světlými vlasy, bojující proti temné straně. Kdo by se chtěl atky přidat k té temné straně, jestliže v pohádkách její příslušníci vždy zahynou .. a vždy jsou to zloduši, kterým tu smrt všichni přejí! A co pak chudáci metalisti? Jsou pro okolí těmi zápornými Skeletony, Voldemorty, Darth Vadery, Saurony ... a z Umbridgeových jsou rázem zase princezny ...

No nic ... jen jsem se tak zase zamyslel nad předsudky ... přijde mi to hloupé.

Pojďme k fotkám ...

PÁTEK:

VISACÍ ZÁMEK
Na Visáčích jsem se cítil tak nepříjemně, že jsem pořídil jen dvě fotky ... ale kdybych nepořídil žádnou, ais bych ani nelitoval. Tohle nebyl koncert, na kterých bych chtěl vzpomínat. Však po chvíli jsem začal šílet, zda libou vůní marihuany nenačichl už i můj foťák ... natož já sám!




SIRENIA



I když považuji Ailyn za zatím nejhorší zpěvačku Sirenii, fotil jsem převážně ji. Je to ... žena ... Je přirozené, že mě a můj foťák přitahuje ze všeho nejvíc právě žena ... Jen jedna mě dokázala odradit natolik, abych si více všímal ostatních členů skupiny ... Anette!
Ale Ailyn, i když na pódiu vypadala zmateně, mě stále svým vzhledem vábila ... vzhledem, ne hlasem. To asi není pro zpěvačku velké plus, ale podstatné asi je, že mě vůbec něčím přilákala.




Tak, jako jsem si neodpustil kritiku šatů Sharon, neodpustím si to ani u Ailyn. Možná je to zbytečné ... ale je něco, co bych chtěl vyzdvihnout ... Tuctovost! Sharon si sice přiběhla v něčem, co vypadalo jako vylepšený igelit, ale bylo to originální ... Viděli jste snad někdy na někom jiném něco podobného? Já ne ... ale to, co měla na sobě Ailyn ... to jsem viděl na každé druhé gotičce ... Jsou to krásné šaty, ale ne vhodné pro zpěvačku ... kdyby se procházela davem, nevšiml bych si jí ... neřekl bych, že jde o významnou osobnost ... nepomyslel bych si, že patří na pódium. Vypadá jako každá jiná metalistka, co si vyjela v šatech na MOR.








Už jsem si někdy stěžoval na tu kameru, co přenáší živě dění na pódiu na obrazovky? Myslím, že ano ... bezpochyby v článcích o Mástru 2010, kdy mi vletěla do toho nejlepšího možného záběru ... Dobrá, nebyl nejlepší ... šlo o hodně mázlou fotku a z mého doostřování jedině bolely oči ... jenže ta fotka zachycovala tak dokonalý okamžik ... Byla to závěrečná póza Behemothů!
A teď mi vadí znovu ... ale byly by to tak krásné fotky ...
Alespoň jsou hezky zbarvené ...



Nejsou to fotky, ze kterých bych bůh ví jak juchal ... Chuť mi však zpravuje následující fotka ...








Zvláštní je, jak reflektory dokáží fotku ozvláštnit ...




FREEDOM CALL
I když bych to raději nazval "bratrské vlajky v akci", neboť mě i zběsilé mávaní slovenských a českých fanoušků jejich zástavami zaujalo víc než hudba Freedom Call ...



AUTOGRAMIÁDA PAIN
Pain, toť parta sympatických chlapíků, kteří měli autogramiádu před Edguy ... tyto fotky pořídila má mamka ... s malým, hnusným, hloupým Samsungem ... který ze sebe evidentně vymáčkl maximum vzhledem k tomu, že stejný foťák zvládl - na jeho poměry - bravurně nafotit i autograiádu Edguy ...





AUTOGRAMIÁDA EDGUY
Dobrá, tyhle první dvě fotky jsou z Nikonu ... ale vzhledem k tomu, jak jsme se tam mačkali, jsem měl až obavy fotit, takže jsem to nechal více méně na Samsungu ...



Na většině fotek je samozřejmě Tobias ... ale i Dirk (snad je to Dirk, vždycky se mi pletl s Exxelem) a Jens .. a Felixovo ctěné rameno s paží.









SOBOTA:

KISSIN' DYNAMITE
Tuhle partu už jsem jednou vychválil až do nebes, ale stále mi to nepřijde dostatečné ... možná fotky vám lépe ukáží, jak fantastický byl jejich výkon na pódiu ... i když tu show vám ani fotky ukázat nedokáží.

Navíc mám podezření, že je můj foťák od autogramiády Edguy v takovém šoku, že ani nezvládal pořizovat dostatečnšě kvalitní fotky ... nebo jsem se prostě jen vybodl na jakékoliv nastavování - však to byla ta poslední věc, na jakou sjem v sobotu myslel.

Předem se vám však omlouvám za sníženou kvalitu VŠECH následujících fotek .. některé jsou mázlé, na některých je až moc výrazný šum ... přesto si ale nemyslím, že jsou úplně k zahození.


Potřetí stížnost na kameru ...









ARAKAIN...

Už předloni jsem si zamiloval tento stojan na mikrofon:




... a LUCIE BÍLÁ







duet "Zimní královna"




Na ukázku taky pár kapek deště ...


Rozloučení ...



A týpci, přes které jsem sice viděl velké kulové, ale zato mi zdvihli o něco víc náladu, neboť mi připomněli, že na Arakainy se přišli podívat nejen sloupy, suchaři a zmetci bez smyslu pro kalení...



FIREWIND



KORPIKLAANI



DUHA
Duha sice není žádná hudební skupina ... minimálně tedy žádná taková nebyla na Mástru ... přesto mě zaujala více než Korpiklaani a Firewind dohromady.


Utvořila se při Korpiklaanech přímo nad areálem a všiml jsem si, že nejen mou pozornost upoutala víc než Korpiklaani ... všichni si najednou začali fotit jen ji ... a divíte se snad?


Nádherná vizovická duha ...
Avšak nezůstalo u jedné ... areál při korpiklánech "chránily" hned dvě ...



STRATOVARIUS
To už bylo pro mě o něco zajímavější než Korpiklaani ... ale abych Korpiklaanům jen nekřivdil, musím uznat, že píseň "Viima" mě teď, když jsem si ji doma dostatečně naposlouchal, opravdu zaujala ... a "Happy Little Boozer" má taky něco do sebe ... aspoň se u toho dá dobře odreagovat.

Nicméně Stratovarius je opravdu kvalitní hudba ... ne jen něco na odreagování ... Pokud je neznáte, doporučuji především písně "Forever" a "Eternity".










NIGHTWISH

Pro mnohé očekávaný hřeb večera ... pro mě hodina a půl nekončící agónie.
A kvůli komu?


Anette! Kdyby neměla v ruce mikrofon a nesnažila se o to, čemu hrdě říká zpěv, považoval bych ji snad i za zvukařku vzhledem k oblečku, který zvolila ... Sharon se možná navlékla do igelitu a Ailyn si vzala obyčejné šaty, ale obě byly stonásobně elegantnější, originálnější, příjemnější a krásnější než ... tenhle zjev! Možná si mnozí vzpomínáte na mou kritiku směřovanou na zpěvačku Delain ... drahá Charlotte mi tehdy přišla jako popové kuře zatoulané na sešlosti metalistů ... jenže i ona patřila na Mástr víc než tahle ... kuchařka!

Takže mi její příznivci odpusťte, pakliže ji na následujících fotkách už často nenajdete ...

I tato fotka ...


... by mohla být klidně vyříznuta a o to nejzajímavější by nebyla ochuzena:


Emppu .... zase Emppu ... a Tuomas








Vzpomínáte, jak jsem vyprávěl o velkém finále v podání Nightwish? Tak .. to jsem nevyfotil. Nezachytil jsem ten ohňostroj ... neboť už jsem opravdu téměř spal a vytáhnout foťák představovalo až moc velkou námahu ...
Ale jiné jejich dokonalé ohňové efekty jsem stihl blejsknout ... aby ne, měli jimi prosycené celé vystoupení.



Ale možná je lepší tato verze, kdy je Anette už téměř mimo záběr ...



DEATHSTARS
Aneb to nejlepší jednoznačně nakonec ... No, myslím, že fotky z Deathstars jsou asi nejméně povedené (hned po Kissin' Dynamite), ale myslel jsem spíš ... tu hudbu ... Whiplasherův hlas ... atmosféru ... a rozhodně ne ty texty!




Je někdo, komu na fotce výše nepřipomíná Skinny smrťáka? Když jsem ho viděl prvně ... no, nevyděsil jsem se, ani se mi nezhnusil ... ale překvapil mě ... smrťák.







Fotky, které jste viděli výše, nejsou tak úplně špatné ... některé ... Ale pak jsou i fotky, na které jsem poměrně dokonce hrdý ... snad právem ...









Mezi ty úplně nejlepší ale bezpochyby patří ... podle mě tedy ... následující:

Skinny a Cat ...




i Whiplasher...




A konečně je to - sakriš - už vše!
Tedy ze soboty a pátku...

Ještě nás čeká celá neděle ...

Hahaha ... vaše pravidelná dávka zaMOŘování nekončí.

DOBROU NOC!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky