↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

sobota 26. května 2012

Já vám ukážu, co je TRENDY!

Včera můj blog navšívilo 127 lidí ... a to je, věřte nevěřte, můj rekord. Docela mě to překvapuje, když vám sem nepřidávám žádné ty moudré rady ohledně vztahů, fotešky sebe a svých přátel, dokonce ani žádné outfity, na které jste se všichni bezpochyby těšili. Nic z toho. A přesto mi sem stále chodíte ... zvláštní ... Já myslel, že dnes všichni nejvíce stojí o "kecíky" adminů o tom, jak jsou "zaláskovaní", čehož se zde snad ani nikdy nedočkáte.
Možná tyhle chabé narážky zcela překryli, jak jsem ve skutečnosti za všechny návštěvníky vděčný ... A věřte, že jsem vděčný moc. Děkuji.

Já jen měl potřebu podtrhnout zase jednou svou nechápavost ... Ne, opravdu nechápu, jak můžou stále vzkvétat blogy, kde je mottem "Přidej za den co nejvíc článků". Ono je sice úžasné, když má autor neustále co říkat, ale většinou to dopadá tak, že na blogách řídících se tímto mottem přibývají především články okopírované z Wikipedie, nějaká srdcervoucí vyznání lásky nebo ještě lépe dojemná vyprávění o společných zážitcích s milovanou osobou ("s lásenkou už chceme sexík, je to fááákt kus, tak pp") a nebo jen prostá sdělení ("nůdá, nwm co psát, tak pp"). V těch pro mě nejnepochopitelnějších případech jsou pod každým z takovýchto článků desítky komentářů ... ale dokážete si představit, čeho se ty komentáře týkají? Málokdy bývají k věci. A pokud jsou k věci, jsou ještě kratší a trapnější, než když se člověk snaží zdvořile spamovat a upoutávat pozornost na svůj blog ("hezu bloček, jukni na můj"). A to toho člověka přeci nemůže těšit ... Nebo jsem tady jen já takový divný, že ještě nechápu tuhle módu? Navíc mi opravdu přijde blbé, když najdu grafický blog a u každého grafického výtvoru jsou tam jen jednoslovné komentáře typu "krásný" nebo "povedený". To zní, jako kdyby komentující říkal "nedokáži ocenit tu práci, kterou sis s tím dal". To samé povídkové nebo básnířské blogy. A možná je to pravda, možná už vážně málokdo dokáže docenit tu práci, kterou si s tím člověk dá. A teď nevím, jestli je horší tohle nebo fakt, že se někteří neumí ani vyjadřovat.

Vlastně jsem původně ale nechtěl ani tak řešit ty nebohé komentující, kteří nemají, co by k článku řekli (ono to ale klidně může být i tak, že se dostanou na blog, který je absolutně nezajímá, a jen ze zdvořilosti tam zanechají nějaký ten krátký, lichotivý komentář). Já chtěl řešit takové ty čtrnácti-patnáctileté blogerky, které v klidu na svůj blog píší o své sexuální aktivitě ... Ve čtrnácti? Já vím, já vím - jsem staromódní a hloupý, že nechápu, že tahle hranice se neustále posunuje. Ale přeci ... ve čtvrnácti? Napsat v tomhle věku něco jako "po ránu jsme si zašukali u něj doma, dnes večer půjdeme ke mně" ... Je mi zle, opravdu ... A pak objevím slečnu, co k tomu ještě chlastá, kouří, hulí ... Kdyby to byl kluk, řeknu si "Je to trotl, ale chce se prostě předvést", i tak bych to ale odsoudil ... natož když to čtu na blogu čtrnáctileté dívky. A když nacházím takovéto blogy, kterých jedině přibývá, zase více si vážím svých čtenářů, kteří se pravděpodobně jen s něčím takovým nespokojí ... a za to jsem rád ...

Taky jsem rád za to, že mnou kdysi tolik nenáviděné vYpAtLátOrSkÉ PíSmO pomalu, ale jistě ustupuje ... vlastně jsem už hodně dlouho neviděl takto psaný článek ani komentář, takže jedině doufám, že tento trendík brzy vymizí. Co mě ale stále zaráží, je, když mi někdo napíše, že můj třířádkový komentář, který jsem zanechal na jeho blogu, je tím nejdelším, co kdy obdržel. To mi potom přijde, že ho ani nemůže bavit psát pro tolik omezené čtenáře ... a pak tomu přizpůsobuje i ty články - zkracuje je, aby se chudáčci čtenáříci brzy neznudili. Druhý extrém pak je, že se mi člověk omlouvá za "spam", jestliže mně napíše třeba pětiřádkový komentář ... opravdu jsou tací, kteří považují dlouhé komentáře za zbytečné plýtvání místem ... Prosím, neodsuzujte mě za to, kdybych měl někdy náladu se u vás zase rozepsat. Já jsem vždy za delší komentář rád ... vždy radši čtu i delší, ale smyslupnější kritiku, než jeden krátký, falešný komentář ... A to je co říct, jestliže kritiku tolik nesnáším! :D

Krásné mozkůvzdání (česká variace na "díkůvzdání")

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky