↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

pondělí 22. května 2023

Barbie Dark Sun Gwyndolin v1

Minulý článek byl takový více "čtecí" (kdo by to byl řek, u povídky, huh), a tak jsem se rozhodla trochu zvolnit a přidat zase jednou více fotek než textu. 
Já vím, já vím, to slovo "Barbie" působí u mě na blogu hodně divně, ale pokud tu nejste prvně, možná víte, že už jsem jednou bárbínu fotila. Konkrétně jsem fotila "tvůrčí proces" trochu jiným, divně uměleckým způsobem - na fotky můžete mrknout zde.  Ten článek je ze srpna a slibovala jsem v něm, že brzo ukážu výsledek. Tak teď ho ukazuju... Gwyndolina jsem sice dokončila už asi v září, ale až teď mám tak nějak chuť se jím pochlubit. Možná je to proto, že zaprvé už jistě vím, že mě tahle úprava panenek baví a budu se jí do budoucna věnovat, a zadruhé mám objednanou mosaznou korunu u kamarádky šperkařky, kterou se pak budu chtít určitě znovu pochlubit. Proto je ostatně v názvu to "v1". Jistojistě pak přibyde "v2", která nebude mít korunu z alobalu jako laciná napodobenina. 

Gwyndolin je má první přetvořená bárbína ever, vážně niky, nikdy, nikdy předtím jsem na to ani nesáhla - jenom jsem si trénovala na separátních hlavách výrobu paruky z bavlnek. 
Mé dílo proto není zdaleka dokonalé... a upřímně není ani 100% hotové. Gwyndolin je sice sám o sobě epická postava, nicméně místo nohou má jaksi hady... a hady jsem zatím nedělala. Proto je možné, že někdy pak přibyde i "v3", která už bude jak s korunou, tak s hady. 

Konkrétně jsem přetvářela tuto panenku: 


Originál Gwyndolin: 


A má varianta: 




Všechny tyto fotky jsou novější a mají menší nevýhodu: panenka je uchycena ve stojánku, který jí podebírá trochu korzet, čímž je způsobena menší vyboulenina na břiše a odstávání krajky na pravé straně (z jeho pohledu).  
Mám asi jen jednu použitelnou starší fotku, která ukazuje šaty bez podebraného břicha, ale zrovna ta nejvíc zasažená strana není tak dobře vidět: 



Na svou obranu musím rovněž zdůraznit, že jsem nikdy nic nešila, vždycky jsem maximálně přišívala knoflíky nebo si zašívala narychlo díry na ponožkách. :D Mé maximum bylo vyšití vlastní nášivky se jménem oblíbené celebrity kdysi před deseti lety, která byla křivá, nepravidelná a divná, ale taky holt originál. :D No a teď jsem ušila Gwyndolinovi šaty. Nutno říct, že nejdou sundat, jsou na něm pevně přišité a sundávat je nikdy nehodlám. 
Ovšem jak jsem řekla, pustila jsem se pak i do dalších projektů a ty už jsou vymakané, takže se dají i svléct... ale třeba vyprat se nedají zase kvůli jiným věcem, které ukážu opět v nějakém budoucím článku. 

Pokud někdo za tu dobu čtení mého gwyndolinsimpování tady na blogu ještě není obeznámen s Gwyndolinovým příběhem a nechápe, proč o té fešné nevěstě mluvím jako o "něm", tak zde je krátké shrnutí příběhu: 
Lord Gwyn, pán slunce, měl čtyři děti, z nichž nejznámější jsou dcera Gwynevere a syn Gwyndolin. Gwynevere byla princeznou slunce, uctívaná jako bohyně plodnosti, zatímco Gwyndolin se narodil pod znamením měsíce. Měsíc je v mnoha kulturách uctíván jako symbol ženství, s lunárním cyklem je spojena mimo jiné i menstruace. Jelikož se Gwyndolin narodil poznamenán mocí symbolu ženskosti, byl automaticky vychováván jako dívka. Nikdo se ho neptal na jeho názor. Jedna teorie tvrdí, že to přijal, neboť největším symbolem síly pro něj byla právě jeho sestra Gwynevere, což dává smysl, neboť právě ji si vyvolil jako iluzi, která ho pak zastupovala při jednání s okolím. Existuje i teorie, že byl do ženského oblečení nucen z ještě zvrácenějšího důvodu: Gwyn svou nejmladší dceru Filianore v podstatě prodal do cizího království, aby zajistil mír, což by se ovšem jeho stoupencům a uctivačům nelíbilo, a tak se rozhodl vydávat Gwyndolina za Filianore, aby všichni věřili, že je vše v pořádku. Tady pak vyvstává otázka, zda je možné, aby lid o Gwyndolinovi vůbec nevěděl. Po Gwynově smrti sice převzal vládu nad královstvím, ale jednoznačně se skrýval ve stínech a jakožto mocný iluzionista za sebe nechal jednat své iluze Ale bylo to tak vždycky? Těžko říct, není to potvrzená teorie a mnohem realističtější je čistě jen spojení s měsícem. Na druhou stranu je tu ještě třetí teorie, která může obě tyto zmiňované hezky doplňovat: Gwynův prvorozený se spolčil s jeho odvěkými nepřáteli, za což byl samotným Gwynem vyhnán a jeho jméno bylo vymazáno z análů historie. Mnozí věří, že jím byl tak zklamaný, že už nikdy nechtěl žádného syna - jednak aby neopakoval chyby prvorozeného, jednak aby mu prvorozeného nepřipomínal. Možná se mu proto zrovna velmi hodilo, že se Gwyndolin narodil pod znamením měsíce. 

8 komentářů:

  1. Tyjo... přiznám se, že na mě je trošku moc temná, ta bílá je taky pro mě taková zvláštní... smrtelná, ale je to Gwadolin. Každopádně se ti to povedlo, byť je pro mě panenka trošku strašidelnější. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Náhodou se ti přeměna opravdu povedla, vypadá to fakt dobře! Já, jako malá, také dělala na barbínky oblečky podle witch a winx - "šila" jsem jim šaty (i pomocí herkulesu), přidělávala křídla... :D Vždycky mě to zabavilo na hrozně dlouhou dobu :D A musím říct, že jsi mi četla myšlenky a děkuji za poslední odstavec!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. Chudák Gwyndolin, asi neměl lehký život. Ale jako přetvořená Barbie je super! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj jsem na tvém blogu poprvé, tak to v klidu musím okouknout. Jinak děkuji ti za návštěvu na mém blogu a za pěkný komentář.

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, jsi šikovná! To by mě vůbec nenapadlo :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Chodák Gwyndolin. Nejen že má místo nohou hady, ale ještě je transgender z donucení rodičů. :-)
    Každopádně tvá figurka se moc povedla. Je to opravdu originální nápad.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc se mi líbí, že znám i celý příběh panenky :D Transfomrace barbie v orgiinální postavu se ti povedla na jedničku! A ty detaily na koruně/masce jsou perfektní! Navíc na techniku výroby se nikdo neptá, všechny stejně zajímá jenom výsledek. A když vezmu, kolik mých šicích pokusů nakonec zahránila tavná pistole nebo Herkules....inu bylo jich fakt hodně xDDD doufám, že Gwyndolin nezůstane na poličce sama a třeba k ní někdy přibude i kamarádka/kamarád a bude další předělávka :D

    OdpovědětVymazat

Oblíbené příspěvky