↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

středa 10. května 2017

Kdo volí Babiše, není Čech!

Před nějakou dobou vznikl pošetilý nápad vytáhnout zase jednou znuděné Čechy na Václavák a pokusit se o Sametovou revoluci vol.2 s nějakou tisícovkou (s trochou štěstí) bláznů, kteří ještě neztratili víru v demokracii.
V hospodách už se totiž začalo zase intenzivněji brblat, a tak bylo na čase toto brblání proměnit v hlas lidu. Znělo to téměř jako vtípek, další ubohý pokus. Však na poslední demonstraci přišlo kolik... 100 lidí? To se moc nepodařilo. Ale minimálně na Facebooku tentokrát všeříkající heslo "Proč? Proto!" zaujalo asi 11 tisíc lidí. Samozřejmě to jsou jen facebooková čísla, žádná realita. Má očekávání byla, že na Václavák přijdu a jelikož nikde nikdo nebude, budu předstírat, že si nutně potřebuji nafotit ve středu večer sochu Václava. Protože proto.



Well... Evidentně jsem nás podcenila.

Fotka je má, pořízená asi půl hodiny (nebo tři čtvrtě) po zahájení. Zaplnila se půlka Václaváku a podle nejstřízlivějších odhadů se dostavilo zhruba 10 tisíc lidí, podle těch odvážnějších však i dvojnásobek. Vůbec nešlo o ubohý pokuse nebo vtípek. Národ se konečně začíná zase spojovat a myslí to vážně. Zatím asi ne smrtelně vážně, ale jelikož Babiš údajně napsal cosi v tom smyslu, že "ho můžeme i zabít, ale rezignovat nehodlá", jinou možnost nám tím asi nedává. :P

Bylo to poklidné. Atmosféra tam panovala téměř festivalová, zkrátka uvolněná. Hodně lidí se také přišlo určitě jen podívat, kolik nadšenců to přiláká, někteří však rovnou přitáhli transparenty, kostýmy a trenky na tyčích. Vyloženě festival. Tenhle však nesl jasné poselství: Chceme sesadit Zemana a ukončit vládu Babiše a jeho hnutí Ano.

Většina z vás asi moc politiku neřeší a vhled do ní nemá. A většina z vás asi má taky takový ten názor typu "Vy byste si nenahrabali, kdybyste byli u koryta?" Drtivá většina podnikatelů by asi podváděla, kdyby k tomu měla tu možnost a odvahu. Je přirozené chtít pro sebe víc. Je ale rozdíl mezi tím, když si pro sebe krade támhle nějaký manažer v Mekáči a když krade ministr financí. Navíc je tu rozdíl mezi tím si prostě jen nakrást a tím krást znovu a znovu pomocí zastrašování, ničení konkurence, likvidace zaměstnání stovek lidí a znemožnění svobodného podnikání v celé republice. Andrej Babiš se vetřel do politického spektra bez jakéhokoliv plánu a bez programu, přesto však získal od lidí ohromnou podporu jen proto, že masy oblblo heslo "bude líp". Ano, Babišovi určitě po volbách bylo mnohem líp. A vám? Bylo vám líp, když zaváděl EET nebo když nechal povraždit půlku zvířat firmě, kterou odkoupil, aby si na jejích pozemcích mohl pěstovat řepku?
Co však zvedlo teď většinu lidí ze židle, byly odposlechy, které prosákly ven. Babiš celou dobu zarputile tvrdil, že on je ten nezkorumpovaný a hodný, který si nikdy nepodplatí média. Najednou tu máme hned několik nahrávek, které dokazují, že silně manipuluje s MF Dnes. A možná bych byla i ochotná mu věřit, že je v tomhle nevinný, kdyby hned nezačal: "Nic o tom nevím, ale na toho novináře jsem podal žalobu". :D Vážně? A proč, když vám nic neudělal, Babiši? Jak se to říká o té potrefené huse...? Mladá Fronta ovšem reagovala naprosto stejně hloupě: "O ničem nevíme, ale toho novináře jsme vyhodili." Děkuji za tyto dva důkazy, že nahrávky jsou pravé.

Upřímně, kdyby hrad nepatřil Zemanovi, řeknu, že Babiš je to nejhorší, co se ve vládě usadilo od pádu komunismu. A že se tam vystřídaly všeljaké špíny. Zeman však tohle mé tvrzení o Babišovi krásně vyvrací. Nejenže si z té země dělá děvku podobně nechutným způsobem jako Babiš, ale navíc čím dýl na tom hradě trůní, tím víc ve vládě opět zakořeňuje komunismus. A to chcete? Chcete komunismus zpátky? Protože za komunistů bylo všechno, že ano? Byly tu skvělé příležitosti a naprostá svoboda pohybu, myšlení, dokonce oblékání... Kdo by to nepoznal, tohle byl sakrasmus toho nejtěžšího kalibru. Každý, kdo tvrdí, že za komunismu bylo líp, by se měl vážně zamyslet nad definicí slova "líp". Bylo snazší získat průměrnou dělnickou práci a udržet si ji, to ano. Tím nechci schazovat dělníky, ale je prostě fakt, že takové práce bylo hodně, ba co víc, komunisti ji protlačovali a zaměstnali na pozici dělníka každého, protože si vymýšleli nesmyslné plány, jen aby se mohli rozrůstající dělnické třídě zavděčit. Jako vědci nebo doktoři jste si téměř neškrtli. Na vysokou školu jen s prověrkou a konexemi, ale pak jste stejně makali za plat dělníka a ještě na vás koukali jako na póvl. Dělníci se měli tehdy vážně dobře. Měli placené místo, na kterém prakticky nemuseli makat, neboť jejich práce byla uměle vytvořená. Každý cikán tehdy "makal". Dneska, když se po vás chce, abyste pracovali DOOPRAVDY, už to ale u některých tak dobře nejde. Je jasné, že tyhle změklé mozky, které za komunismu jen lenošily, budou chtít lenošit dál a přát si komunismus zpátky. Chcete být na úrovni změklých mozků a dělničit v izolované zemi bez svobody projevu a s prezidentem opilcem.

A opět, samozřejmě, věčný argument: "A copak vy se taky občas nenapijete?" Slovo občas tady hraje velkou roli. Všechny Zemanovy projevy na mě působí tak, že náš prezident je v lihu permanentně. Ale i kdyby... Nevadilo by mi, že si támhle nějaký dědula z vesničky na Vysočině dopřává každý den ke snídani, obědu i večeři poctivou dávku Becherovky. Prezident si tohle dovolit nemůže. Ne, když ani nedokáže předstírat, že je střízlivý, chová se jako prase, mluví sprostě a poslední dobou si hraje na Babišova advokáta. Jako by si to sám neposral dostatečně, ještě se spřáhne se mistrem Řepkou.

No dobrá, to jsou tedy ve zkratce některé důvody, proč přišlo tolik lidí na Václavák (ale i jiná náměstí v různých městech ČR). Samozeřjmě, podle některých zatrvzelých Babišových příznivců jsme všichni byli jen komparzisti, které si organizátoři najali. No jistě, jsem komparzista, jen mi tedy ještě nikdo nezaplatil. Čekám na svou koblihu.
A pak se vyrojili další Babišovci, kteří po vzoru svého mistra začali s úhybnými otázkami typu "Mých chyb si nevšímejte, ale kdo to proboha všcehno platil?" Ne vážně, někdo se na FB ptal, kdo celou tu demonstraci platil. No přece komparzisti, lol. Podle takových lidí ani nejsme komparzisti, nýbrž tupé stádo, které poslouchá, co jim kdo řekne. Jo. Přesně tak. Poslouchám. Naslouchám a vyhodnocuji. Sleduji, co se kolem mě děje, a když tu vyloženě svítí důkazy o tom, že Babiš je gauner, který neplní smlouvy a uplácí média, nebudu to ignorovat. Protože i když poslouchám, já nejsem členem toho tupého stáda. Tupé stádo jsou ti, kdo následují Babiše a poslouchat odmítají. Kdyby se totiž na chvíli zaposlouchali, docvaklo by jim, že jsou naprosto retardovaní. :P

Na druhou stranu, musím říct, že i mluvčí na demonstraci měli sví slabší chvilky. Vystoupil tam například jeden novinář (jménos i ani nepamatuju), který se asi pokusil vysvětlit, jak je hrozně Babiš zlý, přičemž však jeho projev neměl hlavu ani patu. Souvislou větu dohromady nedal a do konce jeho rpojevu jsem si nebyla jistá, zda je "otcem čtyř dětí" Babiš nebo Zeman. A jehle, nakonec z něj vypadlo, že otcem těch dětí je on sám. Vyjadřování vážně na úrovni Google překladače. Pak to s tím tiskem nemá jít do řitě. Neřeknu, kdyby mluvil obecnou češtinou. Nějaké to "vona, vokno" se ztratí, ale když nedávají smysl celé věty, je něco vážně špatně...

Druhá věc, která mě vážně pobavila, bylo neustálé upozorňování na naše děti. Na to, jaký si asi vezmou příklad z toho, když uvidí v televizi prezidenta, jak používá slova jako "kurva a kunda" a lže. Upřímně, drtivá většina dětí prezidenta uvidí jen na fotce ve třídě (pokud se tato tradice ještě drží). V televizi koukají na nějaké animované srajdy, co zrovna letí, a slova jako "kunda, kurva" začínají objevovat ve škole. Jsem si jistá, že tato slova objeví většina mnohem dřív, než si vůbec uvědomí, co za pozici zastává prezident a kdo to je. Děti mají politiku na háku.
Já samozřejmě nechci odporného sprostého prezidenta, který nedá dohromady souvislou větu bez nadávek a bez vyznání lásky Putinovi, ale přijde mi vážně patetické do toho tahat děti. My jsme voliči, ne děti. My rozhodujeme, ne děti. My, dospělí, nechceme za prezidenta zrůdu.

Až budou volby, nevolte Ano a Babiše, nevolte Zemana jako prezidenta. Zeman si užívá svou funkci jako satisfakci za to, že ji nezískal před deseti lety v souboji proti Klausovi. Zneužívá zákony a zneužívá svůj post k tomu, aby dělal bordel a na stát z vysoka sral. Snaží se zavděčit lidem přes krizi s uprchlíky, protože na to všichni slyší, hraje si na ochránce lidu, i když skutek utek. A až v zimě nadejde čas prezidentských voleb, podle očekávání všech propustí Kájínka, aby se zavděčil dalším lidem, kteří Kájínka celou dobu pdoporují a věří v jeho nevinu.

Každopádně, to bylo jenom takové menší shrnutí mé nálady, názorů a postřehů z demonstrace. Bylo yb toa is na delší článek, ale tím nechci nikoho z vás zatěžovat. Mnohem lepší bude, kdyžs i to přijdete ozkoušet na vlastní kůži

ZÍTRA (11. 5.) V 18:00 NA HRADČANSKÉM NÁMĚSTÍ

nebo

ZA TÝDEN (17. 5.) NA VÁCLAVSKÉM NÁMĚSTÍ

Hodláme demonstrace opakovat do doby, než Zeman a Babiš odstoupí. Případně než seženeme dostatek lidí na defenestraci, generální stávku a jakékoliv jiné estetické zásahy ve vládě.

Mimochodem, to heslo v nadpisu na nás zařvala Bára Štěpánová, která rovněž na demonstraci promluvila (kupodivu velmi srozumitelně a inteligentně), v souvislosti s právě probíhajícím mistrovstvím světa v hokeji. Aneb kdo neskáče...

Uvidíme se zítra!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky