↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

sobota 9. června 2012

Povídka soutěžící o cenu Fernanda Ribeira: Úplatky

Ministr si myslel, že je vše a vše také může. Na svůj nový projekt potřeboval kvalitní firmy. Firmy, které zamaskují jeho plány.
Odvozová firma v tomto kraji nepatří mezi ty největší a neznámější a to je přímo vynikají pro praní špinavých peněz. Sjednal si tedy schůzku s majitelem této "vyvolené" firmy, která na tomto plánu sama vydělá velké peníze.
Schůzka byla ve tři v jedné solidní kavárně a jako vždy přišel ministr přesně načas.
"Dobrý den, pane ministře. Dnes jsem si přečetl Váš návrh a musím uznat, že mě velmi zaujal. Ovšem pochopil li sem správně. Nejprve do toho sám musím sám něco vložit". Začal rozhovor majitel firmy.
"Ano. Jde o to, že hrušky, které darujete, použijeme. Přitom se však zapíše hrušek mnohem více a ty Vám pak proplatí stát. Vy sám si z toho potom inkasujete o 30 procent hrušek navíc."Vysvětlil ministr.
"Chápu. A kolik hrušek by mělo jít?"
"O padesát, což není mnoho."
"chcete je ještě teď" Zeptal se majitel a ministr mu na to nenápadně kývnul. Majitel firmy na nic neváhal, zavolal svému synovy a požádal ho, aby těch 50 hrušek donesl. Potom se obrátil na ministra" Odejdu jako první, abychom nevzbudili pozornost. Jděte deset minut za mnou. Vše už bude připraveno u Vašeho auta."
Když šel ministr po deseti minutách ke svému vozu. S hrůzou našel u kufru ležet na zemi bednu a v ní padesát zralých hrušek. Ministr nenápadně naložil hrušky do auta o odjel.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky