↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

sobota 9. června 2012

Povídka soutěžící o cenu Fernanda Ribeira: I'm sexy and I know it

Im sexy and I know it!

Na odľahlom detskom ihrisku, stála skupinka teenegerov. Na prvý pohľad to vyzeralo že sa všetci spolu rozprávajú a majú sa radi. Ale opak je pravdou. Boli to dve skupiny, s rozdielnymi názormi na hudbu, ktoré sa práve hádali.
"Nie ste nič ako narcistický kanibali!" kričalo dievča, ktoré stálo na čele skupinky chlapcov a dievčat oblečených v čiernych tričkách, svojich obľúbených kapiel od Linkin Parku, KoRnu, System of a Down, Evanescence až po Slipknot.

"Hej? Aspoň sa neobliekame ako čierne vdovy!" zvrieskol chlapec na čele skupiny, ktorá bola oblečená do tričiek a nohavíc, s rôznymi motívmi farbami a vzormi. Sám chlapec mal oblečenú mikinu v štýle LMFAO.
"To by stačilo! Nebudeš ju urážať! Ty sám vyzeráš ako buzerant!" počastoval chlapca, zasa iný chlapec z druhej skupiny. Tento mal čierne vlasy, bol vyšší ako jeho kamarátka a na tričku sa mu vynímal nadpis System of a Down.
"Vážne? Lebo ty ešte horšie!" vyprsklo dievča z tej veselej skupinky.
Mali šťastie že sa po ihrisku nepotulovali malé deti s mamičkami či dôchodcovia. Iste by si nevyslúžili pochvalu za slovník.
"A ako vyzerá?!" Postavil sa pred svojho kamaráta, ďalší chlapec. Dnešné baby by naňho povedali že je sexoš. Dokonca ešte väčší ako Justin Bieber!
Skupinky na seba nevrlo zazerali. Isto sa v mysli počastovali nie veľmi peknými slovami.
"Veď vy len uvidíte, kto si bude spievať "som sexy a viem to" keď bude vojna! Keď sa k nám budete chcieť pridať do úkrytu! Isto si nebudeme spievať "rozbi svetlá, nechaj hudbu nech ťa rozhýbe," napodobnilo dievča s tričkom Linkin Park hlas Seleny Gomez.
"Poďte ľudia, tu nemáme čo hľadať. S týmito narcistami sa nedá rozprávať," rozhodol chlapec, ktorý bol krajší ako Justin Bieber. Nik z nich vtedy netušil, akú pravdu mali.

*O rok neskôr*
"When I walk in the spot, this is what I see
Everybody stops and they staring at me
I got passion in my pants and I ain't afraid to show it

I'm sexy and I know it"
Pod šírim nebom sa konala tá najlepšia party a jej účastníci práve spievali svoju najobľúbenejšiu pieseň, ktorá tu odznela už niekoľkokrát. Všetci sa bavili, popíjali nealko radlerov (veď čo iné mohli piť?) a tancovali. Bolo len krátko po polnoci, keď sa kdesi ozval ohlušujúci treskot.
"Čo to bolo?" Prestrašene na seba pozerali. Ani vo sne by ich nenapadlo že to bude možno ich koniec.
"Ach to len môj retardovaný brat púšťa ohňostroj. Na mojuu počeeesť!" skričalo dievča trošku v podnapitom stave. (Len tak medzi nami, primiešavala si do piva aj whisky).
"Lucia, to ale nebola neškodná raketka," ozval sa ktosi. Z davu vystúpil...jej brat.
"Mišo čo ty tu robíš? Myslela som...o môj bože pozrite tam!" Značne podnapité dievča, krúživým pohybom ukázala na oblohu. Leteli po nej lietadlá či skôr stíhačky a strieľali po sebe. Kdesi vzadu za domom, kde sa konala party sa ozval krik. Uši trhajúci vreskot, ktorý zastavil všetku zábavu. O malú chvíľku ich obkľúčili vojaci. Niektorý sa stihli zachrániť v útrobách domu, dokonca aj Lucia po dvore pobehovala ako splašené kura. Iných už brali vojaci. A tí najväčší smoliari, zomreli.

V čase veľkej party, sa prívrženci tvrdšej hudby utiahli do garáže jedného z nich a brnkali na gitare. Chlapec s dievčaťom, v láskyplnom objatí spievali svoju vymyslenú pieseň. Aj oni začuli ten ohlušujúci treskot.
"Je to to, čo si myslím že je?" opýtalo sa dievča chlapca. Ostatní sa vystrašene pozerali cez garážové okienka.
Chlapec pozrel na dievča. "Aj keby. Budeme spolu." Všetci prítomný sa pochytali za ruky a začali spievať jednu z piesní, ktoré varovali pred touto hrozbou.
"God bless us every one
We're a broken people living under loaded gun
And it can't be outfought
It can't be outdone
It can't be outmatched
It can't be outrun "
Bola to jedna z piesní Linkin Park, pieseň, ktorou chceli vyjadriť čo sa deje vo svete, pieseň, ktorá ich prijala rozmýšľať nad tým že vojna môže prísť kedykoľvek. A práve teraz bolo to kedykoľvek.

Ako Lucia vystrašene behala po dvore, nešťastnou náhodou zakopla a spadla rovno ku míne. Nemala ruku. Ale musela bojovať.
"Luciaa!" Kričal ktosi. Bol to Braňo jej kamarát. Ten už nemal nohu. A aj tak utekal.
Objali sa, napriek stavu aký v tú chvíľu mali.
"Musíme sa dostať do úkrytu! Je to nebezpečné!" kričal Braňo.
"Hanovci ho majú! Pod garážou. Musíme sa tam dostať!" odpovedala mu už vytriezvená Lucia.
"Lu zbláznila si sa? Veď tam majú bunker tí, satanisti! Tie vdovy!"
"Je to naša jediná nádej! Čo to nechápeš?!"
"Nazvali nás narcistickými kanibalmi! To ty nechápeš!"
Lucia neodpovedala. Vybehla a so skrvavenou rukou, respektíve s tým čo jej ostalo mierila na druhú ulicu. Rovno pred ňou sa objavil dom, do ktorého mierila. Nechápala prečo nikdy ľudí nevarovali že sa vojna blíži. A prečo tak nečakane? V tom si spomenula na jednu z hádok spred roka. Boli tam aj jej aktuálni záchrancovia. Hádali sa ktorý hudobný štýl je najlepší, a či majú popový speváci alebo tí metalový zmyselnejšie texty. Neskôr prišlo aj na urážanie ale ešte pred tým si vypočula monológ dievčaťa, ktoré milovalo Linkin Park.
"Ty to nechápeš?! V tom texte varujú ľudí pred vojnou! Aha, prepáč zabudla som že ty si lenivá prečítať si čo len slovo z textu! Tebe ide o hudbu! Ale vieš čo? Ani to nie je hudba. Vieš prečo sa mi ešte páči Linkin Park? Lebo oni ju aj hrajú!"
Zo slzami v očiach si uvedomila že ľudia pred vojnou varovali. Ale ona počúvala texty o láske, ktorú nikdy nezažila. Bola hlúpa. A teraz nemá ruku. Ako si bude vyspevovať "som sexy viem to?"
Zaklopala na dvere garáže. Vzápätí sa otvorili a niečie ruky ju vtiahli dnu.
"Pozrite kto prišiel!" posmešne povedalo napriek situácii jedno z dievčat.
"Tá čo si myslí že je sexy!" to už sa smiali všetci. Očividne si púšťali Vilolent Pornography od System of a Down. Ten vždy každého rozveselil. Všetci prítomný pozerali na ňu akoby mali čas.
No nemali a oni to vedeli.
"Pre- prepáčte že sme na vás nadávali. Ja až teraz som si uvedomila akú chybu som robila." Po líci jej stekali slzy. A potom, si uvedomila že sa zaborila do niečoho mäkkého. Zomrela? Nie. Prebudila sa vo svojej posteli. Prudko sa posadila a pozrela na svoju ruku. Bola celá! Vymotala sa spod mokrej periny (Kto vie od čoho bola?) A pozrela sa do zrkadla.
"Som sexy a viem to." Usmiala sa a na plné pecky s pustila pesničku od Seleny Gomez.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky