↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

neděle 19. února 2012

Marilyn Manson 15.7. 2012 v Praze

Nové album - "Born Villain" - se zrodilo, takže je načase uspořádat velkolepé turné ....
Což je sice fantastické, ale onen den, na který je Mansonův koncert v České republice v rámci turné naplánován, je zároveň i posledním dnem oslavy s mou rodinou ... ehm, totiž Mástru.


Víte, v roce 2009, když měl Manson též koncert v Česku, moc lidí nepřišlo. Tedy, Velodrom (když si to po sobě čtu, vidím tu napsáno Voldemort - má ještě někdo takovou zrakovou chybu?) byl zaplněn, ale Velodrom taky není bůh ví jak veliký. Možná také proto se letos bude konat koncert v Praze a ne v Brně, když si před třemi lety Mistr stěžoval ... ale mám takové obavy, že rok 2009 byl velkým déja vu. Hodně metlošů určitě bude místo v Praze ve Vizovicích a já nebudu výjimkou. A to bych se rád jel zase na Mansona podívat - přeci jen v roce 2009 jsem byl ještě takový nevyspělý, nerozumný ... Budeme předtírat, že teď je to lepší.
Mrzí mě to, ale nechat si ujít poslední Mástrden kvůli hnaní se na opačný konec světa (republiky?) mi přijde nerozumné, zbytečné a ochuzující.

A jaké vlastně je ono album, kterému je turné věnováno?
Takové, že kdybych na Mansonův koncert jel, doufal bych, že zahraje především starší skladby. Ale to samé jsem si říkal v roce 2009 - lidem trvá než přivyknou změnám. Jenže mně přijde, že je to vždy změna k horšímu. Snad jen Epica a John si z těch, které poslouchám, udržují svůj standard. Ale nejde jen o hudbu ... Že změna je vždy k horšímu, pozoruji už jen na nových jízdních řádech! A našlo by se daleko víc příkladů! Vezměte si maturity ... jsem na svou budoucnost opravdu zvědav.


Chtěl jsem napsat "Rád bych vám sem dal ukázku nové písně z alba, ale ...", jenže já bych vám ji sem ani nedal rád. Mně se totiž ta píseň nelíbí ... vlastně mi to ani nepřipomíná hudbu ... a text? Je to smotání řecké mytologie, římské literatury a šestnáctého století s moderním a nehezkým zvukem.
Víte, Emilie Autumn také čerpá ze Shakespearových děl, ale nepřidává k tomu jiné prvky a hudbu tématu přizpůsobuje. Stejně tak Leaves' Eyes, kteří začali nově zkoumat irskou mytologii, se snaží svou tvorbu uzpůsobit tak, aby text a hudba nebyly v nesouladu ... a o co se snaží Manson? Zase o novátorství? O provokatérství? Jenže kdysi ta hudba měla nějaké posleství - co nese teď? Kdysi měl Manson světu co sdělit, ale jak to tak vypadá, srozumitelná slova docházejí každému!
Nebo možná jen nejsem tak dobrý angličtinář, abych dokázal skrytý význam písně vyčíst mezi řádkami. Budu věřit raději tomuhle.

Tak jako tak, jedu na Mástr!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky