↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

sobota 31. prosince 2011

Zamyšlení nad bleskovkou

Toto je poslední článek na tomto blogu ... v roce 2011.
Už jiný nebude, už vás nebudu otravovat svými hloupými řečmi a zamyšleními nad prachem, už vás nebudu týrat, ne nikdy víc ... ne v tomto roce.
Nebudu vám slibovat, že v příštím roce zvýším svoji aktivitu, nemá cenu si dávat předsevzetí, když vím, že je pak stejně nedodržím. Jen bych se zbytečně stresoval. Takhle vím, že vlastně nemám co ztratit.
Je to zvláštní myšlenka připustit, že tu budu vlastně sedět do příštího roku. V jakoukoliv jinou roční dobu by to bylo asi hodně zcestné, ale dnes jeden rok končí a zítra jiný začíná. Kdy jindy bych vás měl trápit těmito bláboly. Kdy jindy bych vám se měl přednést svou úvahu o bleskovce ...


Znáte asi všichni ty blogové soutěže a párty, že? Někomu se protiví, někdo je má rád, někomu jsou lhostejné. Já se v nich popravdě docela dost vyžívám - jsou jednou z mála příležitostí, kdy se můžu beztrestně vyblbnout. Beztrestně, protože o to tam přesně jde - to po nás chtějí. Zapojit fantazii a smysl pro humor. Nebo ne? Nebo jsou některé párty čistě o zvyšování návštěvnosti?
Existují takové oslavičky, které se skládají celé z přihlouplých typovaček Na co myslím?, Jaké je mé oblíbené číslo?, V kolik hodin jsem tenhle blog založil/a?, Kolik je mi let? (já to většinou vidím, když spatřím takovouhle soutěž, tak na deset nebo jedenáct a to ještě mnohým jedenáctkám křivdím) a z bleskovek. Jenže z těch nejoriginálnějších a nejpůvodnějších bleskovek. Vždy se říká, že originál je tten nejlepší, ale platí to i v případě těhle soutěží? Však z čeho pochází název bleksovka? Blesk ... rychlost. Tam nejde o kreativitu. Jde jen o rychlost. Admin se vypisuje s otázkami, ale evidentně se milerád spokojí třeba i s odpověďmi typu:

čus
jj
nn
nevim
možná
asi jo... :D
nn
nn
jj
taky
vim, ale nechce se mi přemýšlet :P
asi
tak pa

A přitom se i na ty nejblbější otázky dá odpovědět tak kreativně ... ale lidem se, jak už bylo zmíněno, nechce přemýšlet. Nechce se jim být originální. Píšou ve zkratkách, aby ušetřili čas, protože přesně o tomhle bleskovky jsou. Admin takovéhle odpovědi ocení klidně plným počtem bodů, hlavně když se soutěžící umístí vysoko. Kvalita je dávo opomíjená věc. A jsou pak takovéhle párty zábavné? Nejsou. I u takové bleskovky by se měl člověk alespoň na chvíli zamyslet a říct si, jestli se chce projevit jako negramotný debil. Většina ale asi chce.
Chodívám často na takhle řízené párty a přijdu si pak jako idiot, když se snažím o něco víc. Asi jsem idiot, když se nesnížím ke zkratkám. Asi jsem ... divný, když nejdu s davem a nezapadám. Ale měl bych se opravdu stydět já za to, že se snažím projevit znalost nezkracovaných slov? No v téhle době asi ano.
Však blesk-ovka, to je jen o rychlosti. Žádný prostor pro kreativitu, jen rychlost. A proto u mě na blogu bleskovky nikdy nebudou - ne jako takové. Mé bleskovky budou jen otázkami a odpověďmi, u kterých nebude záviset na rychlosti, protože rychlost a uspěchanost, to je to, co nás vede k záhubě.

Mé přání vám do nového roku tedy je Zvolněte. Uvolněte se a uklidněte se. Nic nehoří a rozvrhněte si správně váš časový plán. To je totiž to umění, nedoceňované umění. Je to bohatství. Čas je něco, s čím se obchodovat nedá. Přeji vám tedy jen, abyste zvládli najít si chvíli pro sebe. Jednu hodinu ... jeden den ... celý měsíc, to je jedno. Ale my jsme pro sebe nejdůležitější. Přeji vám, abyste v novém roce našli štěstí, klid a mír .... jetsliže má být tím posledním rokem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky