↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

úterý 30. listopadu 2010

Anděl v blátě

"Build Your Cubic Zirconia Ring".. berte to jako pozdrav. Tato věta se mi jako první zjevila, když jsem najížděl na blog.cz. Nevím vskutku čím byl blog.cz podobný adrese, na které se mi pod touto nepochybně inspirativní větou zobrazil stříbrný prsten s mašlí. Možná to byl jen další z chytrých reklamních taháků, které naléhavě upozorňují na blížící se Vánoce. A nebo neumím už napsat ani jedoduchou adresu.

V televizi běžela reklama na Ztracený ostrov či co.. Moje matička to okomentovala slovy: "To bude zase blbost.." Souhlasím s ní, ale tyhle výlevy jen poukazují na to, že je podrážděná. To není dobré znamení.

Dobré není ani to, že budeme zítra psát z fyziky. Jestli byl minulý týden náročný, tak to ani nedokážu najít správný výraz pro tento týden. Ale u mě to není nic nového - můj slovníček je už tak dost vyluhovaný. Nyní však výjmečně není podstatná čeština, nyní se vracím k té fyzice. Na tuhle písemku se připravuji už nějakou dobu.. měsíc - a to kupodivu nepřeháním! Jenže mám stejně pocit, že všechna má snaha bude na nic. Píšeme na celý pohyb. Rovnoměrně zrychlený, rovnoměrně zpomalený a rovnoměrný pohyb bych možná s trochou štěstí zvládl. Zvládl bych určitě vypočítat dráhu, ale kdyby po mě chtěli něco jiného.. Momentálně jsem si jistý jedině volným pádem, ale já jsem zmatkář. Znám se a určitě tam udělám hloupou chybu. Žádnou chytrou chybu, které bych se mohl potom smát, ale hloupou chybu, nad kterou budu potom brečet. Další je pak pohyb po kružnici. Možná si zapamatuju vzorečky, ale kdy je využít..? A pak skládání pohybů. Pamatuji si, že se to počítalo nějak Pythagorovou větou. Snad si to vybavuji dobře.

Dnes jsem byl v rámci zkoumání fyziky na naší konkurenční škole. Z chaoticky zařízených stránek bych vydedukoval, že je to nemožně zaostalá škola a na vychvalování tohoto ústavu od svých spolužaček jsem nikdy nedal. Můj první dojem byl, že to vypadalo jak v nemocnici. Druhý dojem byl, že šlo nejdřív nejspíš o labyrint přestavený na nemocnici.. a pak jsem vešel do učebny informatiky. Lidi, nikdy nesuďte školu podle chodeb. Ta učebna byla luxusní.. vy víte, jak já nesnáším výraz luxusní, jelikož se zneužívá, stává se z něj plevel a všichni ho používají jako výraz pro něco opravdu dobrého. Jenže tohle bylo doopravdy luxusní.. v porovnání s těmi našemi třemi bunkry, které se měly nazývat učebnami informatiky ano. Oni tam mají prostor na pohyb! Mají tam židle, které neztloukl v rychlosti školník z prkýnek, které našel za piánem v učebně hudební výchovy! Mají tam počítače! No dobrá, tak to my taky, ale nějaké předpotopní. Přijdu si jako velezrádce naší školy, ale musím uznat, že ten druhý ústav má něco do sebe. Stále se ale utěšuji tím, že chodím do školy, která má přehledně a kvalitně zařízené webové stránky.

Nebudu sebe (a ani vás) už stresovat fyzikou, informatikou a rivalitou mezi našemi školami. Začnu nyní prudit s něčím úplně jiným, ale také vážnm. S Vánocemi, o kterých jsem mluvil už na začátku.
Mám tak trochu vymyšleno, co komu koupím. Kromě Bendera teda, tam jsem všechny nápady vyplýtval na narozeninách! Mým největším problémem nyní, ačkoliv se to bude zdát sobecké, je, co si mám přát já? Dobrá, nebudu s vámi rozebírat mé dilema z toho, o co si napsat Ježíškovi. Nemyslím si, že by to někoho zaujalo a já sám ani nevím, co bych vám tak dál vypisoval. Všechna pro a proti toho, co si přeju? Jenže co já si vlastně přeju? Když jsem byl mladší, bylo všechno nějak jednodušší. Vystačil jsem si s čímkoliv, nyní jsem zase nějak náročnější. Asi je to normální, ale mě štve, že to nemůže být jako dřív. Říkám si často u všeho, proč to nemůže být jako dřív? Asi jsem byl jenom slepý, ale byly to krásné časy, kdy jsem neviděl nic z toho, co vidím teď, co vím teď. Vím, že se najdou zase individua, která mě brutálně zkritizují za to, že si hraju na děda vševěda, na ubožátko, na největšího borce, či jak mě to kdo kdy nazval v návalu sarkasmu. Vím, že se najdou individua, která nedokážou pochopit, že někdo cítí jinak než oni.. Uvědomuji si teď, že jsem byl taky často, co se názorů na životní styl a názory týče, nekompromisní. Jenže to jsem z té vánoční atmosféry plné štěstí a lásky (jak se všude tvrdí) odbočil do krutých mrazů. Takže se vrátím zpátky..
Myslím, že uspořádám na Vánoce soutěž. Nebo spíš, uspořádám ji už teď a na Vánoce by mohlo být vyhodnocení. O jednu adventní neděli jsem nás připravil takže by zbyly zhruba tak dva úkoly a nebo čtyři, kdybychom to brali po polovinách týdne, pokud by o to někdo měl zájem. Ale asi ne.. tuto soutěž já už totiž vyhlásil vlastně kdysi dávno a jediný, kdo se zúčastnil, byla Petra.
Šlo by o fotografickou soutěž.. ty jsou teď populární, ale to není důvod, proč to zavádím. Tehdy jsem zavedl vyfotit téma "5". Hádejte proč? Není to sice nijak spojené s Vánoci, ale pro můj blog se pětka stala už jakýmsi symbolem. A znovu můžete hádat proč?
Má otázka tedy zní.. Měl by o fotografickou soutěž někdo zájem? Myslím, že by šlo o soutěž pro lidi s fantazií a já vím, že těch na můj blog chodí plno. Ale záleží na vás, nebudu přeci pořádat něco, o co by nikdo nestál.

Děkuji a dobrou noc.

Cubic Zircona Rings :D

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky