↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

pondělí 29. listopadu 2010

Píseň týdne, vzpomínáte?

*Tento článek se bude neustále rozrůstat, každý týden právě SEM přibyde nová píseň týdne, z tohoto článku se stane jakýsi archiv*

Kdysi dávno jsem vám sem dával anketu s tím, jestli chcete, abych přidával nějaké písně na blog. Jestli to maj být písně týdne, měsíce, dne.. Nakonec zvítězil týden a mně to také přijde jako asi nejlepší alternativa. I když s mou spolehlivostí se z toho možná časem stane píseň měsíce.

Dnes je 29.11. 2010, předposlední listopadový den. Včera byla první adventní neděle, včera skončil jeden týden. A za tento uplynulý týden vám sem dám píseň, která mi přijde, že ho asi nejvíc vystihovala.

Minulý týden jsem se konečně opovážil pustit si něco z nového CD Rammsteinů. Nevím proč, ale já mám vždycky vcelku strach zkoušet zase něco neznámého. Mám strach, aby mě nezklamali. Ale to se nestalo, a tak přidávám Haifisch.

Rammstein - Haifisch (Liebe ist für Alle da)

Kromě písně mě zaujalo ještě něco. Video.. Ale nejde jen o samotný nápad, který je také skvělý a poutavý (jen kdyby se mi to YT tolik nesekalo..), jde o obsazení. Asi vám už budu říkat starou a známou věc, kterou vy nejspíš již berete jako samozřejmost, ale mě vážně překvapilo, že tam hraje i Manson..


Dnes je 6.12. 2010 a Haifisch od Rammsteinů tímto střídá Caged od Within Temptation.Původně jsem váhal mezi srbskou skupinou Abonos a mezi finskými Nightwish, ale nakonec zvítězili Withini a to tím, že  21.10. 2011 budou mít koncert v České Republice v rámci podzimního turné s albem The Unforgiving.

Within Temptation - Caged (Mother Earth)

Píseň Caged je z alba Mother Earth jako "bonusový track" na jedné asi ze dvou verzí tohoto alba (tedy doufám, že to tak je a nemystifikuji vás..) Neexistuje k ní oficiální video - toto je práce nějaké fanouška (sestřih je z videoklipu k Stand My Ground.)


13.12. 2010
Další písní, která má tu čest stát se písní týdne je The Devils Opera od Sarah Jezebel Devy. Na Sarah jsem narazil asi před dvěma-třemi dny ve Sparku, kde se psalo o belgickém festivalu Metal Female Voices Fest. Jak už název napovídá, účastnily se ho jen skupiny, které mají ve svém čele ženu.
Kromě SJD tam byla i Epica, Arch Enemy, Omega Lithium, Leaves Eyes a spoustu dalších.. :)

Sarah Jezebel Deva - The Devils Opera (A Sign Of Sublime)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky