↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

čtvrtek 7. září 2023

Bingus Bongus

Znáte bingo? (A mohla bych ho vidět?)
Myslím, že hlavně v amerických seriálech se objevuje podezřele často, je to tam taková klasická důchodcovská zábava. Víte, co ale důchodci určitě nehrajou? Bingus

Znáte to, videohry jsou taková ta zlá věc, která vzbuzuje v lidech násilí a chuť po krvi. Je to naprosto nekultivovaná zábava, které se oddávají čtyřicetiletí panicové bydlící u mámy ve sklepě. Tedy, aspoň myslím, že se stále najdou lidé, kteří to tak vnímají, byť díky bohu ubývají. Jak to souvisí s bingem? 

No, představte si, že máte přesně takovou hustokrutopřísnou videohru, která vás promění v krvelačnou nestvůru. A místo toho, abyste chtěli jít pak někoho umlátit na ulici, si řeknete "hm, co kdybych to spojil s bingem?" Přesně tohle si někdy na podzim nebo v zimě 2022 řekla banda nejlepších hráčů Elden Ringu. Myslím (jako fakt jenom myslím, výzkum jsem neprováděla), že u zrodu tehdy stáli LilAggy, Star0Chris a Captain_Domo. Ne že by vám ta jména něco řekla, takže je tu zmíním čistě pro svůj dobrý pocit, abych jim neupírala zásluhy, ale pro vás je asi důležitější vědět, o čem to kurva vůbec mluvím a proč je to tak zajímavé, že si to zaslouží článek. Přece jen videohry nejsou pro všechny, bingo je pro americké důchodce a kombinace obojího zní jako něco, co snad ani nemá cílové publikum. 


Elden Ring je dle mého skromného názoru jedna z nejhezčích her vůbec. Neustále se snažím své okolí dokopat k tomu, aby si se mnou zahráli; ostatně není moc míst, kde se procházíte po louce, zatímco na vás svítí zář zlatého stromu zastiňujícího oblohu a suplujícího samotné slunce. Je to pohled pro bohy, a vše jedině podtrhuje přítomnost obřího měsíce, který je viditelný nepřetržitě a vypráví pochmurný příběh o pradávné zradě a lidech, jejichž osudy jsou drženy ve hvězdách. Ale byť to všechno zní poeticky, myslím, že nakonec vždy mé přátele tak nějak odradí ten fakt, že na té louce dostanete přes držku, ten čupr dupr strom spálíte (poté, co dostanete ještě víc přes držku), a než si vůbec všimnete měsíce, umřete tolikrát, že už jsou vám osudy druhých tak nějak ukradené. Prostě ideální hra. Taková milá oddechovka. A v této milé hře někoho reálně napadlo pořádat bingo. Ti, kteří mají nějaké zkušenosti s hrami obecně, si asi dokážou představit, že v hrách existují nějaké úkoly. Existují tam typy nepřátel i přátel, typy specifických lokací, požadavků, surovin atd. A přesně na tom se někdo rozhodl vystavět bingo zápasy. Máte tabulku složenou z pěti sloupců a pěti řádků tvořící celkem 25 polí. Bingo logicky znamená, že chcete zaplnit svými políčky buďto jednu řadu, nebo jeden sloupec (nebo uhlopříčku - pro hnidopichy). V normálním bingu vám nějaká znuděná babča vyhlašuje čísla a vy se modlíte k americkému Ježíši, aby vám dal tu padesát dvojku, kterou nutně potřebujete. V Elden Ring bingu máte tabulku s úkoly - kdo to splní dřív, tomu políčko připadne. Je to samozřejmě o rychlosti, ale mnohem víc je to souboj myslí. Kurevsky promakaná strategie, kolik z vašeho plánu odhalit soupeři a kdy a kde soupeře nejlépe zablokovat. Je to při nejmenším těžké, ale mnohem víc mi na to sedí výrazy jako "mimo chápání běžných smrtelníků" (chápejte lidí bez tréninku). Vyplatí se vám v danou chvíli běžet zabít rychle bosse jenom dýkami, nebo obětujete rychlé políčku, abyste si připravili střed hry a mohli soupeře zdrtit v závěru?

Tehdy na podzim nebo v zimě 2022 se to hrálo "lážo plážo" pro tu prdel a pro charitu. V únoru 2023 nastoupila ovšem první liga: Bingo Brawlers. A přesně tomu tady chci udělat reklamu. Nyní, 2. 9., započala druhá sezóna tohoto dech beroucího sportovního zážitku. A možná si říkáte "co to je u všech kundibádů za sport", tak vám to řeknu na rovinu: je to nával adrenalinu kombinující e-sportovní mechaniky a strategie takových pseudosportů, jako jsou třeba šachy. Tohle je víc než šachy. Je to souboj dvou mozků, které se snaží nejen zdrtit soupeře, ale zdrtit samotnou hru. Není nic lepšího. Možná Omit by byl lepší, kdyby byl lépe organizovaný, ale o tom někdy jindy. Ostatně co se té organizace týče, už první sezóna v únoru 2023 působila velmi profesionálně, ale ta druhá, současná, je zase o krok napřed - s interaktivní mapou, elegantním rozhraním, timery, časovým plánem uzpůsobeným vaší lokaci a novou tabulkou s větším množstvím funkcí.

S2 je mimořádná také tím, že tam máme svého českého zástupce, což není úplně běžné, ale když mám tu možnost otravovat svým patriotstvím, využiju situace, takže prosím, pokud máte aspoň malý zájem o videohry, určitě mrkněte na Catalystz, nejen největšího speedrunnerského souls-borca, jakého zná Česko, ale možná jednoho z největších, jací jsou známí celému světu. V neděli (nebo tedy spíš už v pondělí o půl druhé ráno, protože celosvětový event nemůže být prostě EU friendly) Cata vyhrál svůj první bingus zápas a vedl si skvěle. 

Nicméně je to teprve začátek. S2 potrvá ještě asi do konce října a myslím, že nás čeká krev, pot, slzy a pěkná nálož sraček srandy. Prostě bingo jak se patří. S1 nabídla několik pěkných zvratů včetně nejepičtější remízy, ale jelikož vám to celkově nic moc asi neříká, nebudu se tady nad tím rozplývat a popisovat jednotlivé zápasy. Všechno je to archivované ostatně na YouTube, takže se v případě zájmu na s1 určitě podívejte. Hra i komentování je pochopitelně v angličtině. Já myslím, že ten trailer, co jsem vám sem dala na začátek článku, řekne mnohem víc než tisíc slov (a je lepší než Raffaelo). 

Bingo Brawlers s2 tedy nyní běží na Twitchi na kanále Captain_Domo (kde je určitě i archiv nedávných proběhnuvších zápasů), který vše komentuje spolu se Zoodlem a jinými speciálními hosty, kteří se účastnili s1. Sledovat můžete i na oficiální stránce eventu, kde je i rozpis: https://bingobrawlers.com/

Našeho černého koně můžete sledovat hned zase v sobotu 9. 9. od 21:00, kde proti němu nastoupí velmi těžký soupeř, ale ne nemožný. Hyyyyyyyyyyyype

A další dva matche se jedou hned v neděli 10. 9., přičemž od Toma vs. Aggyho si slibuji velkou podívanou. 



EDIT 10. 9.: Cata včera vyhrál, ovšem jeden z hráčů a Catův první soupeř ze 3. 9. z ligy odstoupil. Nechci být na nikoho zlá, ale DomsRoundtable je streamer pohodář, který nemá soupeření a rychlost v krvi, a myslím, že to prostě vzdal pro zachování svého mentálního zdraví. Což je plně v pohodě a je lepší odstoupit na začátku, než se zbytečně trápit. Jeho post převzal v soutěži Zoodle, který doposud jen komentoval a bingus bude pořádně hrát rovněž poprvé. 



Mimochodem
rozhodla jsem se přednastavit x článků, neboť za neaktivní srpen se mi nahromadily nápady a zážitky, tudíž je toho opravdu hodně, co chci posdílet.
Zde je tedy rozpis, ať víte, co ode mě kdy můžete čekat a kdy sem máte chodit na čumendo :D Navštěvovat vás budu tak nějak průběžně. Už se mi taky stýská. 
To přednastavování jsem si vymyslela hlavně kvůli tomu, abych měla prostor uspořádat si myšlenky, rozhodně to takhle nepovedu až do konce roku, koncem října bych pak ráda přidávala zase live.

12. 9. Masters of Rock: pátek
16. 9. Pevnostcon
20. 9. Barbie "creating" photoshoot
24. 9. Masters of Rock: sobota
28. 9. Deníček
2. 10. Barbie výtvor
6. 10. Masters of Rock: neděle
10. 10. Náhled do mého "uměleckého" života
14. 10. Moje cédéčková sbírka
18. 10. AI výtvory
22. 10. Videohry

Mimochodem č. 2
udělala jsem menší rekonstrukci rubrik, takže je jich nyní víc, ale snad se v nich bude dát lépe vyznat,
konkrétně je můžete najít zde.
Myslím, že spousta věcí již smysl dávala, na druhou stranu i kvůli sobě mám potřebu některé věci více rozčlenit, aby se v nich dalo lépe hledat, od toho existují nové podzáložky.

1 komentář:

Oblíbené příspěvky