↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

středa 27. října 2021

Guild wars 2: fashion soutěž - moje tvorba

V naší guildě [RAT] jsme vyhlásili soutěž zabývající se módou postav. Jelikož jsem byla jednou z organizátorek, neúčastnila jsem se boje o ceny, ale když už jsem vymyslela takové komplikované disciplíny, musela jsem si je na vlastní kůži vyzkoušet, abych věděla, jak moc jsou realistické. 

Nutno podotknout, že jsem vše tvořila na svém hlavním účtu, který mám už téměř šest let, a tudíž se mi na něm za tu dobu nahromadilo hodně vzhledů, barev i goldů na případnou koupi nových skinů. Na této zkoušce úkolů jsem proto nijak nešetřila a nesnažila se o co nejúspornější designy, nýbrž o to nejlepší, co může můj rozmanitý šatník nabídnout jen s minimem dalšího přikupování. Na druhou stranu jsem se taky snažila, aby vše vzniklo rychle (během dvou dní), a tak to není úplný vrchol mé kreativity, nýbrž takové modelové vzhledy, jaké bych si od soutěžících představovala. 

Vše je utvořené ještě před spuštěním soutěže (1.-2. 9. a soutěž začala 7. 9.), takže jsem netušila, jak si budou počínat soutěžící a nijak jsem od nich nekopírovala. Zároveň jsem ale ani neposkytla své výtvory k náhledu, abych nikoho neovlivnila.


1. úkol: Přetvořit postavu tak, aby zapadala do úplně jiného světa (byla z jiné knihy, hry, z jiného filmu, seriálu, z čehokoliv). Mohlo se jednat opravdu o "zapandutí do světa", ale i věrohodný (více méně) cosplay. Jelikož takovou postavu už jsem si utvářela  (Dark Sun Mihrimah podle Dark Sun Gwyndolina), nově jsem se do žádného experimentování nepustila. Asi bych mohla, ale věnovala jsem se primárně dalším úkolům. Bližší okecávání k této postavě a důvody, proč jsem zvolila skiny, co jsem zvolila, mám v článku TADY. (Nutno scrollovat, ten článek je dlouhý.)

Gwyndolin:


Mihrimah:

2. úkol: Nastajlovat postavu tak, aby vypadala jako jiná classa. V GW jsou tři typy zbrojí (lehká, střední a těžká), přičemž každému typu odpovídají tři tzv. classy, jakási povolání, za které může hráč hrát. Pro těžkou zbroj je to warrior, guardian a revenant; pro lehkou necromancer, mesmer a elementalista; pro střední ranger, thief a engineer. Zadání 2. úkolu tedy spočívalo v tom udělat z classy z jedné kategorie classu z jiné kategorie zbroje. Výzva spočívá v tom, že těžké zbroje obvykle vypadají ze všeho nejvíc jako plnoplátovky, a i když mají třeba nějaké okrasné nebo odhalující prvky, stále působí velmi kovově. Střední zbroje zase bývají kožené, obvykle se jedná o dlouhé kabáty, nebo naopak upnuté a velmi jednoduché kožené komplety. Lehká zbroj zase bývá látková, velmi dekorativní, rozevlátá a odhalující, zkrátka pro mágy. 
EDIT: Nakonec jsme povolili i proměnu v rámci jedné váhové kategorie, ale větší bodový zisk byl za kvalitní převod mezi dvěma kategoriemi. 

Mé pokusy: 

Warrior -> Mesmer

Mesmer je iluzionista používající růžovofialovou magii, zde jsou pro představu nějaké jeho artworky: 

Moje Securigera: 


Heavy armor: Dragon's Eye Circlet, Arborist Shoulderguards, Whisper's Secret Breastplate, Whisper's Secret Gauntlets, Phalanx Legplates, Bear Ceremonial Sandals
Back: Eternal Mandala Backpack
Swords: Violet Antique Blade


Původní Securigera ve své warriorské zbroji: 


Necromancer -> Warrior

A jelikož jsem zase hýřila nápady (snad dobrými), rozhodla jsem se ještě pro jednu předělávku.
Warr by měl být zahalená plechovka v plátovce, což je z lehké zbroje těžké vytvořit, jakýs takýs pokus s mou nekromantkou Cardaneth ale přece jen vznikl: 
 


Light armor: Flame Legion Mask, Chronomancer's Epaulets, Bladed Vestments, Arms of Koda, Ornate Guild Pants, Refined Envoy Shoes
Back: Black Citadel Engine
Greatsword: Machined Greatsword

Původní Cardaneth: 



3. úkol: Upravit postavu tak, aby vypadala jako dragon minion. V GW2 je šest elder dragons, z nichž už s pěti jsme měli tu čest se seznámit (a zabít je, heh). Každý z nich ovládá svůj určitý typ magie, která deformuje je, jejich potvory (miniony) a vlastně i celý svět. V tomto úkolu šlo o to, aby postavy připomínaly přesně takové "znetvořené" dračí poskoky, kteří mohou být: risen (nemrtví), branded (krystaloví), mordrem (džungloví), icebrood (ledoví) nebo destroyers (ohniví), hypoteticky se očekává ještě střet s vodním drakem, ale jeho ani jeho potvory zatím nikdo neviděl. 

Postavy v tomto duchu už mám dvě: dvě branded kytky, nebo alespoň vzdáleně branded připomínající. Netvořila jsem je ale s tím záměrem, aby z nich reálně bylo cosi na způsob dračích minionů. Také proto jsem se nakonec rozhodla stvořit ještě něco navíc pro tento úkol. 

Branded kytky Radiant a Securigera: 




Pro svou proměnu jsem si vybrala risen, nemrtvou, a příhodně jsem ji udělala z již výše uváděné nekromantky: 



Light armor: Skull Masque, Primitive Mantle, Dry Bones Garb, Exalted Gloves, Funerary Pants, Walkers of the Lich
Zbraně: Orrian Axe, Orrian Warhorn
Back: žádný, neboť chest skin má sympaticky rozdrápaná záda: 



4. úkol: Nebe, peklo ráj. Zadání snad mluví za vše. 

Zde je můj anděl (ranger): 



Medium armor: Immortal Light Halo, Radiant Mantle, Triumphant Hero's Brigandine, Radiant Vambraces, Funerary Leggings, Illustrious Striders
Longbow: Zenith Recurve Bow
Back: Seraph Wings Backpack 

Ještě v náhledu, protože divoká příroda v Draconis Mons trochu zkresluje barvy: 

A moje Mahpeyker originál: 


Můj démon (elementalista):



Light armor: Dragon Horns, Flame Legion Epaulets, Vestments of the Lich, Hellfire Vambraces, Blossoming Mist Shard Breeches, Soldier's Foefire Greaves
Zbraně: Molten Sword, Royal Flame Dagger
Back: Wyrm's Breath Cape 

Moje elementalistka v původní zbroji: 


5. úkol: futurismus/sci-fi. Pro soutěžící jsem rozšířila ještě o steampunk.

I na toto téma už jsem si postavu jednou dělala, konkrétně moje Holographic Nuphar je, jak už jméno napovídá, poměrně holografické stvoření. Blíž jsem ji prezentovala v předchozím článku o svých postavách.


Přesto jsem se rozhodla zkusit stvořit ještě něco nového se svým thiefem: 



Medium armor: Council Watch Faceguard, Magitech Shoulderpads, Inquest Guise, Etherbound Gauntlets, Leystone Leggings, Magitech Boots 
Zbraně: The Cutting Edge, Handheld Disaster
Back: Synergetic Tempered Spinal Blades

A původní Jochy: 


Speciálně kvůli soutěži jsem si dokupovala: Walkers of the Lich, Arborist Shoulderguards, Blossoming Mist Shard Breeches a Inquest Guise






Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky