↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

sobota 17. listopadu 2018

Nesouhlasit slušně

Každý z nás je studnou lží. Voda v nás je jen směsí útržků informací, které si s sebou neseme, kterým věříme, se kterými ani neumíme pracovat, ale ve kterých rádi každého utopíme. Každý si něčemu věří a je přesvědčen o své pravdě. Ono je na jednu stranu hezké mít přesvědčení, aspoň se dotyčný pak má o čem bavit a není jen tím nezáživným individuem, které jen krčí bezradně rameny, ale ještě hezčí by bylo, kdybychom se naučili to své přesvědčení nikomu nevnucovat za každou cenu. Přece jen je to stále jen přesvědčení, ne berná mince, a to přesvědčení je přesně výsledkem takové směsice informací, ze které jsem na začátku udělala svou metaforickou vodu.
Na Facebooku mám dva přátele, kterým do určité míry závidím. Závidím jim jejich neoblomnost. Jednou načerpali nějaká "fakta", do těch se zakousli a dál šíří tuhle svou víru v něco jako nevyvratitelnou pravdu. Většinou jsou to hoaxy o imigrantech. Dneska jsem narazila ovšem výjimečně na video, které neukazovalo, jak se k nám blíží lodě a vlaky a celé karavany s miliony Somálců. Dneska to bylo video z Poslanecké sněmovny - od Zuzany Majerové Zahradníkové - které jeden z těch mých přátel sdílel. Možná už někteří z vás tuší. Před třemi dny zveřejnila paní ZMZ záznam, ve kterém se vyjadřuje k manželství homosexuálů, které by se mělo či nemělo schválit. Krátce bych se k tomu vyjádřila - no, spíš asi úplně krátce ne. :D


Předně je třeba říct, že registrované partnerství není totéž co manželství; u registrovaných partnerů je spousta problémů z hlediska důchodů, dávek, výchovy dětí, osvojování a adopce, a zejména dědictví.

Paní ZMZ stojí proti manželství homosexuálů. A já stojím proti ní, ale nejdřív chci podotknout, že mi vůbec nevadí jako osoba. Já ji vlastně vůbec neznám a nevím, za čím obvykle stojí, nevím, z jaké je strany a... no, není to člověk, o kterého bych se nějak víc zajímala. Reaguji pouze na to jedno video. A z něj jsem si udělala svůj obrázek. Názory na problematiku jsou níže a můj názor na paní ZMZ obecně je ten, že má i přes divný pohled na svět příjemné vystupování, hezký projev a na rozdíl od velké části politiků vypadá svěže, důstojně a upraveně.


První zajímavý argument ve videu je ten, že slovo manželství vzniklo ze slov muž a žena. Zní to krásně jako jasný pádný argument, ale ve výsledku je to nicneříkající. Vemte si třeba slovo "fotbal". Evropani jsou natolik inteligentní, že ten zrod ze slov "chodidlo" a "míč" dodržují a do míče kopou, ale i když Američani při svém americkém fotbalu nosí merunu v rukách, taky jim nikdo neříká, že je to ilegální.

Druhý argument: Smyslem manželství je zakládání rodiny a plození potomků. Já upřímně si myslím, že naše společnost je plná socek a smažek, které nemají na to své dítě uživit, nebo se sníží ke krádežím a nakonec skončí v lochu, ale tak jako tak, to dítě skončí u sociálních pracovníků a je rodině odebrané. A to mohlo vzejít od mladých splašených puberťáků, ale zrovna tak z klasického manželství, jaké paní ZMZ vyzdvihuje. Proto si myslím, že by bylo fér umožnit co nejvíce párům, manželským párům, které se o dítě snaží, ale z jakéhokoliv důvodu ho mít nemůžou, aby si dítě adoptovali. Pak by i homosexuální manželé naplňovali smysl manželství stejně jako třeba manželé neplodní. Smyslem totiž není jenom potomky plodit, ale zejména je vychovávat, aby měly šanci v dnešním dravém světě přežít, aby se jim dařilo dobře a někam to dotáhly.

"Naší povinností je rodinu chránit, zabraňovat rozpadu."
Chci znát statistiku, kolik rodin bylo zničeno tím, že se támhle někde registroval párek gayů. :D Chápu, že to paní ZMZ myslela tak, že manželství a rodina už holt nebudou mít ten samý význam co kdysi, ale... co to znamená kdysi? Když ženská musela být u plotny, neměla volební právo, nemohla mít žádné zájmy, řídit auto a jenom rodila děti? Manželství i rodina se vyvíjí neustále. Ten vývoj je nutný pro kvalitu života nás všech. A tohle je prostě jenom další krok, dost možná dopředu, dost možná jen stranou, ale rozhdoně ne zpátky do dob temna.

Dále paní ZMZ říká, že diskuze o manželství je hloupá, v podstatě, že je to ztráta času a peněz. S tím naprosto souhlasím, ale ne proto, že by se to mělo šmahem zamítnout, ale že by se to mělo šmahem schválit. Upírání těchto práv homosexuálním párům nedává žádný smysl. Na rozdíl od některých dalších zákonů, které totiž sněmovna prosadila, tenhle zákon by nikomu neublížil. Možná by nějaká babča támhle v Dolní Polní neustála, že si její vnouček Jindra bere za muže nějakého Honzíka, ale možná jsem jenom omezená, nevím, ale vážně... jaký jiný negativní dopad by to mohlo mít? Kdybych byla homofobní matka a zjistila, že moje dcera má poměr s nějakou holkou, asi bych ji vypraskala z bytu manželství, nemanželství. A kdybych byla naopak velmi otevřená matka a dceru ve všem podporovala, ráda bych si užila její svatbu, ať už bude s kýmkoliv, pokud ta dotyčná nebude třeba brát drogy. Takže ano, debata o manželství je hloupá, protože to je něco, co už dávno v dnešní moderní době mělo platit.

"Naše země byly budovány a rozvíjeny na křesťanských základech."
Tohle je argument, na který jsem alergická. Mohl by ještě jakž takž fungovat proti islámu, ale i tak je dost hloupý, když vezmete v potaz, že jsme zatraceně ateistická země a ti, co v něco věří, stejně velice pravděpodobně nevěří v křesťanského Boha, ale v nějakou energii, matematický kosmos či hledají útěchu v buddhismu a šintoismu. Já vím, že křesťanství u nás hojně zlikvidoval až komunismus a mnozí vnímají ateismus právě jako komunistický odkaz, ale není vnucování Boha úplně stejné svinstvo, jako je jeho "zabíjení"?

Také padl argument, že se na rozdíl od jiných civilizací vyznačujeme úctou k ženě a k rodině. Stále by to mohlo fugovat jako argument proti islámu, ale tím, že homosexuálové budou moct uzavřít sňatek, nedojde k zneuctění postavení ženy, natož rodiny. Že rodině by to mohlo pomoct, jsem už psala na začátku. Žena si najde vždyky muže, kterým bude milována. A když ne, pak je chyba někde jinde než v manželství homosexuálů, třeba v tom, že je blbá nebo hnusná, a jo, v takovém případě by k nějaké neúctě dojít mohlo, ale žádný gay v tom asi prsty mít nebude.

"Máme jako posvátné manželství jednoho muže a jedné ženy, protože takový svazek se ukázal jako nejlepší rpo výchovu dětí, pro zachování důstojnosti člověka, mravnosti, věrnosti a lásky."
Ehm... cože? Chci vidět studii, která ukazuje, že vztah muže a ženy je pro výchovu dítěte lepší než vztah dvou mužů nebo dvou žen. Jo aha, žádná taková není, všechno je to vystavěné jenom na našich předsudcích. Tady se asi snaží paní ZMZ zmínit, že děti by mohly od dvou maminek nebo dvou tatínkou okoukat tyhle "špatné sklony" a samy se dát na temnou stranu homosexuality. Ono to takhle úplně nefunguje. Samozřejmě ty děti k tomu tak budou přistupovat, že je to normální. Z filmů, knížek, ale hlavně ze školy budou vědět, že heterosexuální vztah je asi o něco běžnější. Tohle všechno včetně způsobu vedení domácnosti jim ukáže pouze to, jaké mají možnosti, což je něco, co děti vychované heterosexuálními páry většinou nemají, protože homosexuální vztah je pro jejich rodiče nemyslitelný. Takhle vychované dítě pak ale stejně získá určitě povědomí o homosexualitě někdy kolem jedenácti, dvanácti let, když se dostane na internet, začne číst fanfikce, sledovat porno a hlavně začne experimentovat se svou sexualitou. Naopak si myslím, že pro heterosexuálně vychovávané děti bude v pubertě homosexualita oním pověstným sladkým zakázaným ovocem. Každý si pak projde tím hormonálním shitstormem puberty po svém a sexuální orientace jeho rodičů nebude mít žádný vliv na to, v jakém vztahu dítě skončí.
Co se důstojnosti týče, asi tím paní ZMZ myslí, že homoesxuálové jsou často terčem útoku a výsměchu a bylo by nefér tomu děti vystavit. Zaprvé - ve škole je to jedno, protože děti jsou obecně kruté a budou se tomu dítěti smát třeba i za rovnátka, špatně střižené vlasy nebo svetr od babičky. Zadruhé - hodně homosexuálů má to štěstí, že kolem sebe má tolerantní a milé okolí, spoustu přátel, mnohdy i víc než ty "normální" páry, a přece jen přátelské prostředí je pro výchovu dítěte nejdůležitější. A že si z mamky dělá prdel támhle nějaká uklizečka v práci, to žádné dítě netrápí, protože mamka nebude taková kráva, aby to dítěti říkala, a dokáže se jako dospělá žena se svými nepřáteli vypořádat sama.
Mravnost, věrnost a lásku beru jako zbytečný doddatek pro prodloužení věty. Homosexuálové neohrožují mravnost a josu schopni věrné lásky. Byl by to dost scestný argument.

Pnaí se stále odvolává na nějakou svátost manželství. Manželství je svaté, když jsou v něm lidé š%ťatsní, nikomu neubližují, vvychovávají děti a jako rodina propserují. Netvrďte mi, že perfektně heterosexuální manželství chlapa, co týrá svou manželku je svaté. Pohlaví manželů je irelevantní.

ZMZ pak také vyjadřuje obavy, že jako další by mohla přijít polygamie nebo sňatky s dětmi. No, polygamie by asi mohla někdy časem, tak za padesá let, přijít v úvahu. Přece jen otevřené vztahy a oztevřená manželství jsou stále více populární a také to nikomu neubližuje. Rozdíl mezi touhle naší možnou moderní polygamií a tím, čeho se paní ZMZ bojí, je, že například arabské ženy nemají kolikrát jinou možnost, je s nimi obchodováno a přesně, jak paní ZMZ zmiňovala, neexistuje u nich něco jako úcta k ženě. Když si ale žena vybere, že bude jednoho nějakého svého vysněného muže klidně sdílet s jednou nebo dalšími dvěma ženami s tím, že si aspoň budou moct rozdělit domácí práce a výchovu o děti, tak proč ne. Mně to zní docela pokrokově. Ale základem je, že se nikdo nesmí do ničeho nutit. Jenomže to se neschválí kvůli vdovskému důchodu a komplikování problémům s alimenty. Jenže homosexuální manželství nic takového nekomplikuje, tak proč tomu bránit? Sňatky s dětmi jsou taky problematické z toho hlediska, že dítě by k něčemu takovému asi fakt svolení nedalo - nebo dalo, protože tomu nerozumí, ale jeho rodič díky bohu ne. I když určitě by byli tací, kteří by prodali svou dceru za nové Porsche. No a pokud by se někdo chtěl takového obchodu účatsnit, i dneska k tomu má určitě díky deep webu příležitost- To jsme do toho zase nějak zabředla, každopádně chci říct, že podle mě sňatky s dětmi nehrozí už jenom kvůli určité morálce, která je v nás zakódována. Děti jsou prostě děti, jsou posvátnější, cennější a chráněnější než kdokoliv a ockoliv této zemi.

S aktivisty a nátlakovými skupinami souhlasím. Tedy ne stěmi skupinami, ale s tím, co o nich paní ZMZ prohlásila. Řekla, že návrh o manželství homosexuálů, je vlastně produktem těchto aktivistů, kteří nenávidí vše přirozené a zneužívají homosexuály ke svým účelům. Spousta lidí tohle asi nevnímá, ale je pravda, že takových aktivistických mozků je stále více. Jsou to lidi, kteří hlásají, že maso by se němlo jíst, mléko by se nemělo pít, placenta po porodu by se měla sežrat, ženy by měly ovládat více firem (a to ne díky svému talentu, ale díky kvótám), všichni černoši jsou utlačovaní, každý by si měl určit sám své pohlaví včetně dětí a největší zlo planety jsou bílí heterosexuální muži. Aktivisti jsou a jsou retardovaní. Ale pokud je tohle skutečně jejich návrh, tak se dle mého docela překonali a přišli konečně s něčím inteligentním. Normálně jsou mi tihle pozérští kriplové a samozvaní bojovníci za lidská práva nesmírně protivní, protože třeba i kvůli nim máme stále víc blackwashingových postav ve filmech - aneb udělejme z Ciri ze Zakínače černošku, že jo, proč ne?

Pnaí ZMZ pak dodává, že ne všichni jsou si před zákonem rovni s tím, že jejímu dvanáctiletému synovi by určitě v hospodě nenalili (my sweet summer child...), a že je to tudíž dobře, že si nejsme všichni rovni. Pádný argument: manželství není pro všechny. No, ale proč není? Že nenalijou dítěti pivo, má smysl, protože to má negativní vliv na jeho nervový systém. Nevím o tom, že by manželství poškozovalo mozek. Teda, některé asi ano, ale tím papírem to nejspíš nebude. :D

A závěr "Přesťanmě urážet občany ČR tím, že je neustále rozdělujeme na homosexuály a heterosexuály." To zní krásně a přátelsky, ale přesně takového rozdělení odepřední manželství homosexuálům podpoří. Pokud se nemají lidé rozělovat na homo a hetero, nedává smysl mít tu pro jednu skupinu registrované partnerství. Tímhle si paní ZMZ docela protiřečí.

A jestliže se všechny tyhle ragumenty dají tak snadno napadnout, jestliže logicky se za nimi dá najít spousta trhlin, proč inteligentní politička s něčím takovým vyrukuje? Opravdu je tak blbá? Ne. Tohle jsou věci, na které slyší primitivové. "Pořádná rodina! Křesťanské hodnoty!" Jako bychom v životě nic víc neměli. Ale tak co vede inteligentní ženu k tomu, aby prezentovala takový návrh? Peníze. No vždyť jsem psala, že registrovaným partnerům se nevyplácí vdovské důchody anemusí se u nich řešit alimenty. A teď si vemte, že by se vyplácelo třeba o 4 % víc vdovských důchodů. Jenomže tohle politička na plnou hubu říct nemůže, protože to už by zněla jako "ten nenahrabanej politik, co neuvolní peníze pro chudáky lidi, ale hlavně že si může zvyšovat plat." No, chápu ji, nemá to lehké. Musí volit blbosti jako argumenty, aby nevypadala zle kvůli problematice, které lidé nerozumí. Ale zruinovaly by nás ty 4 %?
Ale tohle je zase jenom moje teorie. Třeba má paní ZMZ opravdu pocit, že by nás manželství homosexuálů ohrozilo i jinak než finančně. Ale v tom případě by mě zajímalo vysvětlení JAK?

No a proč mě napadlo v souvislosti se Studnou lží psát zrovna o tomhle? Snad je ten konec zase o něco jasnější - však nejenomže každý je studnou lží, který si v sobě pečlivě hýčká nějakou takovouhle kalnou vodu, ale ještě ke všemu tu vodu odčerpávámy z jiných studen lží, které ji vědomě šíří s kalem. A o ničem jiném tato společnost není. Nikdo nepřemýšlí nad tím, co do něj kdo nalije. Větišna lidí prostě přijme informaci jako bernou minci a neřeší možná pro a proti. Proto mají hoaxy takový úspěch, proto nás tu každý týden okupuje asi padesát milionů muslimů.
Potřebujeme lži jako vodu, protože pravda se nám nelíbí a bez lží bychom byli zoufale prázdní.

Nutno podotknout ještě jako dodatek, že i kdyby návrh neprošel, svět by se nezbořil, ale i přesto jsou někteří lidé taková hovada, že paní ZMZ napadají urážkami na sociálních sítích. Tohle nikdy nepochopím. Když někomu napíšete "ty kurvo vymrdaná, zamysli se nad sebou," asi tím dotyčného fakt k zamyšlení nepobídnete, ba co víc, většina lidí začne asi přemýšlet o vás, co jste to za imbecila. Je v pořádku nesouhlasit. Je to princip demokracie. Ale nesouhlasit slušně, prosím pěkně. Doufám, že něco takového jsem zde teď ve svém rozboru předvedla a že to bylos nad mnohem zajímavější, než kdybych napsala jen "vole, píča Zharadníková zas pindá z cesty, homofobka stará hnusná." Ehm... musela bych se jít zastřelit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky