↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

pátek 23. listopadu 2012

Potřebujeme to všichni

Vím, že ne každého ta politika zajímá. Ale prosím, přečtěte si přinejhorším alespoň první a poslední odstavec. Prosím ... všichni ...

A co vlastně všichni potřebujeme? Toaletní papír, jídlo, pití ... peníze ... a demokracii. Přičemž ta demokracie u mnohých stojí v žebříčku hodnot na posledním místě. Však v demokracii žijeme ... můžeme svobodně volit a cestovat ... diskriminace kohokoliv pro cokoliv je trestná. Tak proč stavět demokracii na nějaký významný post, když ji vlastně máme? Proč si uvědomovat, jak je důležitá svoboda slova ... Já přeci můžu pomlouvat vládu, jak se mi zachce. Tak moc jsme demokratický stát. Ale vyslyší mě někdo? Až sem ta demokracie nesahá. My můžeme stávkovat a demonstrovat, ale za co vlastně? Můžeme si dovolit vystoupit proti vládě, ale ... lidi, co chcete?

Narážím na to stále častěji. Demonstrujeme, ale převraty nějak neřicházejí - potvory jedny, kde se courají? V našich myslích ... ne, tam vlastě nejsou. Tam jsou jen plány na uspořádání demonstrace a svržení vlády. Jenže to nestačí. 17. listopadu 2012 jsme opět dokázali, že si umíme dupnout ... a stále jsme nezapomněli cestu z našich pohodlných obýváků do ulic. Namalujeme transparenty a jdeme ... Chceme svrhnout vládu ... jenže co dál? My vlastně nevíme, co cheme dál. Zbavíme se hlavy státu a koho tam dosadíme? Budou nám vládnout politické strany, nastolíme absolutismus či monarchii? Jsou mezi námi nějací osvícenci, kteří by dokázali tuto zemi vést? Kdo přepíše ústavu a měla by se vůbec přepisovat? Měla, ale kdo se k tomu odhodlá? Kdo rozhodne, co je správné? Bude to ten člověk s megafonem nebo snad ten s transparentem "Pravda vítězí"? Už jen naše třída se nikdy neshodla na tom, kam pojedeme na školní výlet. Jak by se tedy mohlo 10 milionů lidí rozhodnout, jak povedeme stát? Myslím, že absolutismus zavrhneme jako první ... kvůli předsudkům ... ostatně máme špatné zkušenosti s totalitou, kterou nám přinesli komunisti. A s nacismem. A to jsme nedávno řešili, jak je možné, že komunistická strana je u nás stále povolená, ale nacistická ne. Ano, nacisti se nijak netajili tou špínou, kterou páchali ... kdežto komunisti všechno kryli blahobytem. Však komunismus taky vychází z krásné utopické myšlenky: kdo by nechtěl žít ve světě rovnosti, ve světě Marxe? Komunistická strana sama o sobě není nedemokratická, je to vše jen o prostředí, kde vládne. A proto stále může existovat. Narozdíl od všech těch dělnických stran nepřiznává otevřeně upření svobody.

Ale já bych pro absolutismus byl. Minimálně by se tím vyřešily všechny ty předvolební souboje, kdy se strany mění na bohy, kteří jsou schopni vykoupit vás z vašeho utrpení ... jen když je budete volit.
Ale to by se zase příčilo Evropské unii, která by za národ rozhodla, že absolutismus je pro národ příliš nevhodý. A kdybychom si postavili hlavu a absolutismus tady nastolili, Brusel by si našel cestu, jak nás elegantně z unie vyšoupnout ... což by zprvu mohli věční odpůrci EU brát jako výhru, ale ... co si myslíte, že se stane se státem, který je zcela odkázán na import a bude vystrnaděn z velkého společenství. Buďto by si musel najít jiné společenství (vítej, Svaze sovětských socialistických republik, dlouho jsem tě neviděl) a nebo by byl rozprášen, rozkraden, rozprodán a zcela by zanikl ... Bylo by však tak špatné pro lidi, že by se stali součástí třeba Polska nebo Německa? Tuším, že by si ekonomicky značně polepšili ... Ale bylo by to dobré pro národ? Však bychom už byli jako ti cikáni. Nepatřili bychom nikam a ve snaze zachovat kulturu, když už ne hranice, bychom odmítali zákony zemí, které by si nás přivastnili. Čili navrhuji nastolení absolutismu až po pádu EU, což by stejně nemělo trvat nijak zvlášť dlouho.

Co tady ale nastolit do té doby? Pravděpodobně jediným východiskem jsou politické strany. Četl jsem, že mladiství vidí budoucnost v Pirátské straně nebo DSSS. Jo, s DSSS jsem také dříve sympatizoval, ale jen kvůli jednomu bodu: odboj proti nepřizpůsobivým. Jen tak mimochodem, všimli jste si, jak se ujal výraz nepřizpůsobiví, přičemž je ještě urážlivější než cikán, neboť tím vyjadřujeme, že dotyčný takto označený není schopen se přizpůsobit pravidlům a čili je potížistou? Vtipné ... vtipné však není, že kromě cikánů se DSSS zaměřuje i proti jiným skupinám ... proti homosexuálům a přistěhovalcům ... ale proč? Však tím si sama ta strana ubližuje. Jenže neodstoupí, i když je jasné, že každý homosexuální Čech by mohl být potenciálním vlastencem, jehož hlas by pomohl výrazně nějaké vlastenecké straně s rozumnými cíli. To je nějakých 6 procent voličů. I boj proti přistěhovalcům mi přijde značně nelogický, i když ten je pro nacistické strany asi nejpřirozenější vzhledem k tomu, že staví na nadřazenosti ras. Jenže těmto neonacistům už nedojde, že když zakážou cizincům stěhovat se k nám, aby tu nezabírali pracovní místa Čechům, bude nám rovněž zakázáno stěhovat se do jiných států, tím pádem vlastně znevýhodní vlastní národ při hledání si pracovních pozic v zahraničí. Ne, DSSS taky nejsou cestou, i když to, s jakou vervou jdou proti cikánům, je impozantní.To je asi taky jediný důvod, proč si jich všímá tolik lidí.

Tudíž musí vzniknout nová strana, která by mohla vládnout v republice podemonstarační. To ta nová strana by měla být důvodem k demonstraci. Ne že si pár nadšenců vyjde do ulic s heslem "Svrhneme vládu", aniž by věděla, co dál. Tak to totiž děláme nyní - demonstrujeme, ale nemáme nikoho, kdo by nás pak vedl dál. A tak, před další demonstrací, si musíme ujasnit, za koho chceme bojovat.

Teď jsou před námi prezidentské volby. Už jsem jednou psal, že prezident pro tuto zemi příliš neznamená, protože všechno řídí parlament, ale přeci jen ... co kdyby se s tou ústavou hnulo a my tam měli opět nějakého hňupa. Volby by nám neměly být ukradené. Když jsme proflákali ty komunální, na prezidentských bychoms i měli dát záležet. Protože teď evidentně stále žádnou novou stranu, která by nahradila současnou vládu, nemáme, měli bychom se starat o aktuální volby ... a vybrat dobře. Mým koněm je Tomio Okamura. Nebo byl? Údajně byl vyšachován ... že prý nezískal dostatek hlasů. Lidi, proberte se. Však on je jediný rozumný kanididát a zrovna jemu se nepodařilo získat dostatečný počet hlasů? Že prý z 62 tísíc je platných jen 48. A platných musí být nejméně padedát, to je mi náhodička. Ne, o Okamuru tam někdo očividně nestojí. Potřebuí se ho zbavit. Jasně, jakmile někdo proti té vládě vystoupí, tak je hned nevyhovující. Tak já vám nevím, je to demokracie? Je to skrytá diktatura ... absolutismus by se alespoň ničím netajil. Jenže to není v módě. Pokud už by měla vzniknout nějaká demonstrace, aniž bychom měli připravenou záložní stranu, měla by být za dosazení Okamury na hrad. Zdravý rozum na hrad! Zdravý rozum na hrad!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky