↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

úterý 8. května 2012

Levá-pravá ... východ-západ

Vždycky jsem byl jaksi rozpolcen. Miloval jsem přírodu, věděl jsem, že je třeba se jí klanět ... ale stejně tak jsem byl vždy uchvácen prostředím továren a elektráren, fascinovala mě rez, ale i nové nablýskané stroje a motory ... přitom bych nikdy nebyl schopný tyto své dvě stránky nijak propojit, jelikož si stojím za tím, že průmysl do přírody nepatří ... tak proč se mi líbí oboje, když jsou to naprosté protiklady? Proč sympatizuji s levicí i s pravicí?

Ne, nepřestanu se ze dne na den zabývat politikou, neboť to, co se děje kolem nás, je stále absurdnější. Už jen když sledujete zprávy, musíte se chytat za hlavu. Zdá se mi, že lidé jsou jako Titanic - zdánlivě pevná a neohrožená loď - jenže v tom širokém oceánu číhá obrovský ledovec tvořen zamluvenými lžemi, nikdy neodhalenými úplatky, zlodějinou a podvody ... totiž politikou. Vrcholem ledovce, kterého si hlídka Titanicu všimla - bohužel pozdě - jsou pak ministerstva, která nás už skoro každý týden bombardují svými novými, zcestnými návrhy, které jako kdyby měly zapříčinit cokoliv, jen ne pokles státního dluhu. Zdá se mi, že každý, kdo se k té moci dostane, začne usilovat jen o jedno: být viditelný, tudíž mocný. Má spolužačka mi řekla, že je přirozené, když politici kradou. Kdyby ona byla u zdroje, též by si něco nahrabala. Ano, to já asi taky. Nahrabal bych si na dům v Moskvě, ale tím bych snad skončil. Doufám. Nechápu - nikdo z nás nechápe - k čemu těm politikům je, že jim na kontě lěží miliardy, které nikdy nevyužijí. Asi je to slastný pocit sedět na zlatém trůně ověšeném stovkami plných měšců a nerozvázat ani jeden, aby snad žádná z cenných mincí nespadla dolů k té odporné chudině, co se bezmocně plazí po zemi a žebrá. Lepší je bezpochyby vědět, že tam ty zásoby jsou, než aby byly do něčeho investovány či nedej bože vráceny zpět. Nevím, jaké zvrácené uvažování mě přimělo k myšlence, že by nějaký politik snad někdy něco i vrátil. Ha, ha, ha ... Hlavně, že se stále zbytečně investuje ... do biopaliv ... do přestaveb a nových výstaveb zbytečných budov, které jen hyzdí historická města. Jako Kaplického "odpornosti". Doufám, že tohle už všichni rázně smetli ze svých stolů, toho Rejnoka bych zde vídávat nechtěl.

A co je hrozné asi tak jako vyhazování peněz? Ty nové zákony ... Je to jako svěrací kazajka. Člověk je čím dál víc svázaný a ochránci lidských práv paradoxně lidská práva ještě více utlačují. Už jen to, jak jdysi zavedli, že lékaři nemohou držet mimino při očkování, neboť by šlo o porušování jeho práv. Úžasné, ať si zkusí ochránci-géniové děti očkovat sami, to uvidí, jak je snadné neustále se škubající mimino či snad i batole nedržet! A jak krutá mýlka byla, když jsme všichni chodívali s klidem spát s vědomím, že právo zvítězí nad zločinem. Možná že zvítězí nad zločinem, ale zvítězí bohužel i nad obyčejnými lidmi. Když člověk brání svůj majetek před zloději, uveřejní jeho tvář, aby ho lidé identifikovali a dávali si na něj pozor, nebo se třeba opováží chudáčka zloděje napadnout, může za to dostat nejen peněžní trest, ale i pár měsíců pobytu ve vězení. Takhle to u nás funguje. Ono by bylo asi někdy výhodnější nechat se okrást. Však pojišťovna to všechno zaplatí, že? A policie zločince vždycky dopadne, no ne? Leda tak kdyby měli v čele majora Zemana s kapitánem Exnerem.

Ale proč jsem začal s levicí a pravicí? Protože mám dost těchto "demokratických" stran, které dávají už jen samotnému slovu "demokracie" zcela nový význam a to sice "dobře skrávaná diktatura". V dnešení době už jen "diktatura" - nikdo v politice se nezatěžuje se skrýváním toho, jak si užívá svou moc a hlavně jak ji zneužívá.

Ale je extrémní levice a extrémní pravice řešením? Obě strany chtějí něco zcela jiného ... jdou proti sobě ostřeji než dva šermíři v boji na život a na smrt. Ale za co bojují?
Zájmy extrémní pravice mi přijdou příliš povrchové a netvárné. Jde jim sice o to, aby se Češi měli dobře, ale za jakou cenu? Uzavření hranic pro cizince, "aby nám nekradli pracovní místa", a vyhlazení cikánů, "neboť jiné řešení není". A co když je? Přidal jsem se k pravici jen proto, že jsem byl velmi zaujatý proti cikánům. To stále platí. "Není to rasismus, je to vlastenectví" říkávám ... a stojím si za tím. Jen málokdo je nenávidí kvůli rase, všichni je nenávidí jen kvůli tomu, jak se chovají. I já. Už jen styl jejich vyjadřování mi neskutečně vadí. Má sestřenka založila stránku na FB "Nejsem rasista, ale Česko patří Čechům", kam se přidalo i pár cikánů, kteří hned začali samozřejmě nadávat - na co jiného se taky zmůžou. Ale mně ani tak o ty nadávky nejde - kdyby někdo založil skupinu viditelně mířenou proti mně, taky bych nadával - mně jde o to psaní. Nejsem ochotný uznat za občana České republiky někoho, kdo napíše "mi cikani taki patrime sem" a ještě se chlubí tím, že ukončil základku osmou třídou, jelikož na víc neměl.
Na druhou stranu jsou tu pak i cikáni, kteří sice školu (a to i střední, pozor!) vychodí obstojně, ale práci nakonec nedostanou kvůli předsudkům. I tohle se občas stane ... a tohle jsou cikáni, kteří volí levici. Za komunistů měli totiž práci všichni a ti, co chtějí pracovat, se tedy snaží vrátit do té doby rudé hvězdy. A teď už nejde jen o cikány, všichni vidíme, že nezaměstnanost se dotýká i nás, Čechů. To je věc, kterou by pravice chtěla řešit právě uzavřením hranic. Jenže v tom případě by asi pravice paradoxně vrátila náš stát do doby, kdy zde před sametovou revolucí vládla levice ... aneb do doby, kdy se téměř nikam nesmělo cestovat. Proto bych volil spíš novodobou levici, kteá rozhodně neplánuje návrat k izolaci ... Ale levice nepořádá demonstrace a ty jsou nyní zapotřebí.

Ještě dodatek ke stránce "Nejsem rasista, ale Česko patří Čechům" - toto je určené pro všechny ty, kteří nechápou rozdíl mezi pojmem "Česko" a "Čechy", a také pro hloupé Moraváky, kteří se opováží napsat něco tak tupého jako je "Jestli Čechy Čechům, tak Morava Moravanům".
Zaprvé: Zatímco Čechy jsou jen tou západní a střední částí České republiky - bez Moravy a Slezska - Česko je krátký výraz pro celou Českou republiku (jako Slovenská republika - Slovensko) včetně Moravy a Slezska. Mají snad Moravané napsáno v občance "národnost: moravská"? Ne, jsme všichni Češi ... v tomhle kontextu to znamená "Nejsem rasista, ale Česká republika patří původním obyvatelům České republiky". Tudíž i Moravanům a Slezanům ... a je mi líto, že někteří tito naši bratři to stále nejsou schopni pochopit.
Zadruhé: Pokud to byl pokus o bojkot skupiny, nijak se nepovedl, neboť i z tvrzení "Morava patří Moravanům" vyplývá, že rozhodně nepatří cikánům, což bylo hlavní sdělení této skupiny.

Jsem na vážkách ... stále mi zní hlavou otázka "Dát cikánům šanci a být zaměřen jen proti vládě nebo být proti obojímu za cenu, že mě lidé označí za nácka?" To je ten rozdíl mezi levicí a pravicí. A k pravici se teď přidá málokdo. Ale kdo se přidá k levici, jestliže jsme všichni vychováváni protikomunisticky? Někdy v předminulém článku jsem sem dal řešení jménem SSO ... ale kdo je bude volit? Je pravda, že s každými volbami můžeme do té politiky radikálně zasáhnout, ale hodně lidí neví jak ... političtí titáni nás udržují v nevědomosti, abychom volili jen je nebo nikoho ... Ale když jsem vám sem napsal, že optimálním řešením je Strana Svobodných Občanů, kdo půjde doopravdy volit?



Stejně se odstěhuju do Kartága!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky