↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

úterý 27. září 2011

VKS 2

Je načase oznámit to nejpodstatnější: upozorňuji, že přihlašování do VKS 2 stále běží.
Zatím se přihlásily
a
Lily Addams (s dvěma - ne třemi - L a dvěma D)

Toť vše, což je oproti minulému roku poměrně nízká účast ... ale chápu, proti je hned několik věcí:
1. TÉMA - minulý rok jsem stanovil jasné, ale složité téma Nekrofil/nekrofílie. Několik z Vás to zarazilo a odradilo. Říkal jsem si, že když stanovím něco více abstraktního a méně děsivého, nebudete se toho tolik obávat, ale ... zadal jsem téma TRANSYLVÁNSKÝ SEN. A jak si to přebrat? Transylvánie - Drácula ... A dál? Ale já ani tak moc nechci, abyste psali o upírech a o transylvásnkém baronovi - samozřejmě, pokud Vás toto téma zajímá a opravdu Vás to chytne, vyvracet Vám to nebudu - více by mě zajímalo třeba Vaše psychické rozpoložení, nějaké vášně, trápení, životní tragédie, touhy, Vaše sny ... Do tak abstraktního pojmu můžete napsat úplně vše, je jen na Vás, co si pod transylvánským snem představíte.
2. DOBA - je září a nikdo nemá čas, každý má hodně práce s písemkami, nikdo nestíhá psát domací úkoly, natož psát ještě do souteže, že?
3. SYMPATIE - v minulém roce jsem měl tady na blogu opravdu hodně přátel, se kterými jsem si psal prakticky denně. Teď jsou ti věrnější rádi, když se jim ozvu jendou za týden. Těm jsem vděčný, že stále vyčkávají na můj nepříliš podmětný komentář a přihlásí se do každé hloupůstky, kterou vymyslím. Podporují mě a drží mě nad vodou, jsou to také převážně oni, kdo se mi do soutěže přihlásili, ale věřte, že tato soutěž je pro všechny, kteří rádi tvoří - a co tvoří? To je jendo, protože jde o Velkou Kreativní Soutěž! Anebo přehlídku všech výtvorů na zadané téma ... a s tím krapet souvisí i bod
4. VÁŽNOST - jak jsem tak s nejrůznějšími přihlášenými a zájemci o přihlášení rozmlouval, zjistil jsem, že všichni trpí strachem, jestli budou "dost dobří". Ale co to je být "dost dobrý"? Každý výtvor samozřejmě bude skvělý - nemůžete se klepat strachy z toho, že někdo tam bude lepší. Nemůžete na to nahlížet takto! Minule to všichni brali z legrace, ano, byla tam i vážná díla, ale všem šlo jen o jedno - pobavit se při tom.

Nu dobrá, ale teď k těm technickým věcem.
Zatím mám čtyři přihlášené - možná se během mého dvouhodinového psaní článku připojili další, to nevím - je tedy načase vyhlásit, kdo bude zasedat v porotě: ke mně a Guljat tedy nově s největší pravděpodobností zasedne Miška, což je - pozor - specialistka rovnou na tři slovanské jazyky (včetně rodného). Považuji ji za opravdu rozumného člověka se smysluplnými připomínkamai a někoho přesně takovéhleho bych do poroty potřeboval.
Další věc, kterou musím vyřešit - datum odevzdání! Jelikož nyní je VKS 2 ve stavu přihláškovém, plán je předběžný, nicméně je zde:
Přihláška tu bude až do neděle 2.10. 2011, v ten den oficiálně VKS 2 začíná, takže hned v ten den můžete začít posílat své výtvory (ještě upřesním kam), pokud už je budete mít rozmyšlené, pokud ne, doporučuji od toho dne už pomalu začít rozmýšlet. Času budete mít ale dost, předběžné datum odevzdání je 30.10. 2011! Upozorňuji, že všechno jsou předběžné informace, pouze datum, kdy končí přihlašování, je dané!

Přihlášku najdete zde

Dobrou noc :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky