↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

pondělí 11. července 2011

Vyhodnocení

Je to tu, o něco déle, než jsem sliboval, ale nakonec to přišlo. Nyní se všichni dozvíte, jak úspěšní jste byli řešitelé mých zákeřných kvízů, testů a ještě zákeřnějších bleskovek!


Vždy jsem každou párty (tu jednu, kterou jsem pořádal před touhle) začínal opravdu něčím lehkým, bleskovkou. Ale tentokrát jsem nechal na začátek to nejtěžší ... POZNÁVÁNÍ ZNAKŮ A SYMBOLŮ nejrůznějších rockových a metalových interpretů. Taky se mi do toho zapojili jen dva lidé (i tak to ale překonalo mé očekávání, jsem vám vděčný, že jste se na to nevybodli, ačkoliv jste mohli ... ale pak bych byl mrzutý ... a když jsem mrzutý, tak narozdíl od Ota Šluse nejsem pečlivý a měl bych chuť připravit všechny o ceny).

Abyste věděli, jak to mělo být:

Arakain:
Evanescence:

Metallica:

Pink Floyd:

Emilie Autumn:

Rammstein:

Within Temptation:
Marilyn Manson:

Delain:

Moonspell:

A jak se s tím kdo popral? Maglaiz většinu z těchto log přisoudila Kunhutě, dvě loga si přivlastnil prý Waltr a jedno logo milostivě tento spolek přenechal Rammsteinům.
Aneb všechno správně!
A kdo byl ta druhá dobrá duše? Veronika! Poznala Arakainy, Withiny a .. z loga Mansona udělala logo Harryho Pottera. Chápu, že teď bude premiéra druhé části sedmého dílu, ale tohle je až moc velká mánie.

Dobrá, jdu dál.
BLESKOVKA PRVNÍ:
Dopadla vcelku zajímavě. Našel jsem tu v odpovědích tolik perel, tolik hlodů a tolik výmyslů, že jsem vskutku netušil, jak toto ohodnotit. Tak jsem to vzal podle sympatií a logiky odpovědí. Ano, je to drsné, ale je to tak.

Znění:
1. Zdravím, začnu netradiční otázkou ... nejspíš nyní čekáš opravdu netradiční otázku typu "jak se máš?", ale já to myslím vážně, takže se ptám: Umíš štrikovat?
2. Kolik je typicky českých slov s dvojhláskou "au"?
3. Znáš přísloví, že pod lampou je největší tma? Je největší tma i pod lampu, která používá úsporné zářivky?
4. Jaké je minimální RPSN u Providentu?
5. Kdy vylézá želva ze svého krunýře
6. Kdo namaloval přeslavný obraz "Mladá žena sedící před kamny v Corrotově ateliéru"?
7. Líbil se ti nejposlednější film s Piráty z Karibiku? Říkám ti rovnou, že mně ne.
8. Je věc, ve které překonáš Chucka Norrise?
9. Kdo je tvá metalová královna?

Účastníci:
Veronika, která umí štrikovat a považuje srauta za typicky české slovo. Možná, až to prosadí do slovníku spisovné češtiny, pak tuto odpověď uznám. Problém jsem měl s hodnocením čtvrté otázky, kdy jsem se vás ptal na RPSN u Providentu. Nakonec jsem to vzal podle dvojí logiky: 1. "Nezkoumá Provident, je to chytrý člověk.", 2. "Zná nebezpečí Providentu, je to chytrý člověk." Díky tomu mohli téměř všichni nahrabat na této otázce maximum bodů. Jen pro pořádek, RPSN (roční procentní sazba nákladů - aneb to, co odevzdáte bance při splácení půjčky) u Providentu překračuje mnohdy 70%, přičemž u každé jiné banky se výše RPSN motá maximálně kolem 20% a i to je pro nás, nebohé smrtelníky, moc!
Maglaiz, kterou jsem po dlouhé době zase inspiroval ke štrikování a která odhalila utajovanou pravdu - typicky české slovo s dvojhláskou au neexistuje!! S otázkou týkající se Providentu si ona i její další osobnosti poradila vcelku slušně, ale nevím, jak mám dva a půl plynu převést na procenta, takže bych uvítal menší pomoc. Vzpomínáte si na útázku, kdo namaloval obraz Mladá žena sedící před kamny v Corrotově ateliéru? Chápu, že to jen málokoho napadlo, ale Maglaiz na to přišla, jméno malíře je totiž zakamuflováno v názvu toho obrazu, ano, byl to Corrot!
Krasivija, která si také vzpomněla na srauta (nechápu, co na vymyšleném výrazu pro dementa, který pitvá hovna, máte?) a která mě opravovala, že přísloví "pod lampou je největší tma" by mělo správně znít "pod svícnem je největší tma".
Maggie, má drahá spolužačka (teď už vlastně bývalá), RPSN u Providentu samozřejmě zná, ale za autora Mladé ženy sedící v Corrotově ateliéru považuje mě, což mi lichotí, ale správně to není... i když jsem přemalovával část do trojautora, ale o tom jindy.
Eleneora, která už přijala za typicky česká slova výrazy jako auto a autobus a překonala Chucka Norrise v její nepřekonatelné magorii - fandím ti, El, nechť ti toto prvenství zůstane.

Třetí soutěž se jmenovala POPIS OBRÁZKU, inspiroval jsem se pro její uskutečnění na blogu mé přítelkyně Kiki, ona dala na popis obrázek, na kterém bylo rudé srdce ve sněhu. Většina napsala prostě "srdce ve sněhu", ale tohle přesně já jsem nechtěl. Dal jsem vám speciálně obraz s dynamikou a atmosférou, abyste to nějak slovně vyjádřili. Zajímaly mě vaše pocity z tohoto obrazu...

Většina v tom viděla obraz plný beznaděje, zoufalství, strachu a temnoty.. Někteří si z toho udělali legraci.

Účastníci:
Maglaiz, která stvořila na základě tohoto obrazu příběh o modelce, které se podařilo zakopnout o rovnou podlahu, také připojila odkaz na obraz, na kterém je vyobrazena modelka po dopadu:


Veronika, na kterou obraz působí trochu psycho, vytvořila velice zajímavou teorii, že je ta dívka uvězněna mezi dvěma světy.
Dincie, která utvořila nádhernou melancholickou teorii o tom, jak si dívka volí stranu dobra, nebo zla. Dovolíte mi úryvek?

Dívka, či snad melancholický anděl, který tančí po parketách své budoucnosti, svých rozhodnutí a právě se chystá udělat přes šachovnici rozhodující tah. Vybere si černou či bílou stranu, na kterou se přikloní? Kolem je spousta třepetavých diváků, které to zajímá. Motýli, kteří létají kolem a svým krátkým životem mohou být symbolem smrti, ale také začátku nejkrásnějšího období života. Nad dívkou se klene temná obloha, ale neschyluje se k bouřce, obloha má v sobě i něžný nádech bílé. Je tedy naděje.



Vendy, která psala přímo z pohledu té dívky, z pohledu Alenky:

Procházím stíny. Černá a bílá kolem mne a zástup šedavých motýlů k tomu. Říkají mi Alenka, ale jak moc se mýlí, vím jenom já. Jenom já a Srdcová královna. Procházím černobílým světem a tančím s přízraky. Skrývám se před Křížovým králem a s pomocí dvou myší a pěti motýlů jsem se dostala ke světu lidí. Toto je poslední místo v říši snů, zakleté místo královny Mab, křižovatka, která obluzuje a šálí zrak i sluch. Je ticho, jako před bouří... a v dálce se otevírají zlaté dveře.



Krasivija, která v popisu také utvořila zcela nové prostředí - záškodnickou čtvrť v ráji, což je zajímavá myšlenka.
Eleneora, která psala o andělovi, jež hledá smysl života.

Ani nevíte, jak jste mě VŠICHNI velice překvapili, všechny tyto popisy jsem si četl několikrát, každý je úplně jiný a všechny jsou skvělé, děkuji vám.

Čtvrtou soutěží byla POZNÁVAČKA, ve které se asi nikdo nespletl, a já tedy prozrazuji, že do kostýmu zbité blondýny (nebo ošklivé padesátileté prostitutky, jak řekla Maglaiz) jsem ukryl Daniela Landu.

A tohoto se zúčastnily: Maglaiz, Veronika, Dincie, Vendy (Vendy bohužel nepoznala), Eleneora


Pátá soutěž: MEGAHITY (odporný výraz, ale co už ...)
Dal jsem vám dvě verze - lehčí a těžší, každá byla za jiný počet bodů, lehčí samozřejmě za méně, ale zase jsem předpokládal, že byste tam - bez vyhledávání na YT - mohli vědět více.

Víte, měl jsem v průběhu párty problémy s moderovanými komentáři, takže se mi většina neukazovala, některé po zveřejnění ano, ale ne všechny, takže zde jsem našel jen komentář Maglaiz, doufám, že to tak mělo být, protože bych někoho z vás nerad připravil o body, kdyžtak mi dejte vědět.

Takže, jak měla být ta lehká verze?

1. Sweet Dreams - Marilyn Manson
2. Nemo - Nightwish
3. My Immortal -Evanescence
4. Benzin - Rammstein
5. Nothing Else Matters - Metallica
6. Dreamer - Ozzy
7. Another Brick in the Wall - Pink Floyd
8. Satisfaction - Rolling Stones

Šestá soutěž PŘESMYČKY se zpěvačkami - Vendy poznala první (Kdo by v Nuju Tatrrena nepoznal Tarju, že?) a Maglaiz Anne Nurmi, Amy Lee a též Tarju. Nebo aspoň myslím, protože to nenapsala jasně.

1. Nuju Tatrrena - Tarja Turunen
2. Sios Minosnem - Simone Simons
3. Chord Sope - Doro Pesch
4. Murni Enan - Anne Nurmi
5. Silvi Krtine - Liv Kristine
6. Lea Mey - Amy Lee
7. Ahard Nondesel - Sharon den Adel
8. Wango Gelasso - Angela Gossow

Sedmá soutěž RYCHLO-OPIS - aneb opsání velice krátkého textu velkým písmem. Úkolem také bylo poznat, z jaké komedie je tento úryvek. A ano, byly to Hrabalovy Postřižiny.

A dívala jsem se po mělké krajině, vroubené kopci a lesíky, dívala jsem se na městečko a zjistila, že do našeho městečka se lze dostat jen přes vodu, že to je vlastně ostrovní město, nad městem se řeka, která obtékala město, rozdvojovala a kolem hradeb tekly dva potoky, které zase za městem se spojovaly v řece, že vlastně každá výpadová ulice z městečka má dva mosty, dvě lávky, zatímco přes řeku je bílý kamenný most, na kterém stáli lidé, opírali se o zábradlí a dívali se na pivovarský komín, na mne a strýce Pepina, na moje vlasy, které pleskaly ve vzduchu, a ve slunci se ty moje vlasy třpytily a zářily jako papežská vlajka, zatímco dole bylo bezvětří.


Opsaly to Veronika, Dincie, Maglaiz, Vendy a Eleneora (ale malým písmem), Dincie, Maglaiz a Vendy poznaly, o jakou komedii jde, Veronika vše zhodnotila jako "strašnej text", tak pardon. :D

Osmá soutěž byla BLESKOVKA DRUHÁ, bleskovky všechny, koukám, baví nejvíce. Tato byla formou "nebo".

Znění:
1. Strach ze smrti, ze života, nebo z umírání?
2. Přidáš se na stranu dobra, nebo na stranu zla? Proč?
3. Evropská, nebo asijská kuchyně?
4. Plzeňský, nebo zlínský festival?
5. Rudolf Jelínek, nebo Pilsner Urquell?
6. Industrial, nebo symphonic?
7. Folk, nebo gothic?
8. Televize, knihy, nebo vlastní fantazie?
9. Chlad stínu, nebo žár slunce?
10. Peníze, nebo život?

Účastníci:
Ichigo, která by se přiklonila na stranu dobra, kdybychom byli v pohádce, protože tam přeci vždy vyhrává. Vítězí u ní její vlastní fantazie, asijská kuchyně (pokud tím není myšlen Bobik) a život s penězi.
Dincie, která se rozhodla přebít mé filosofické otázky svými folosofickými odpověďmi.
Maglaiz, která má strach z blbců, Kunhuty a Waltrova plynu (což v nabídce nebylo, ale přeložil bych si to asi jako "ze života, z umírání i ze smrti).
Maggie, která poznala, že má poslední otázka je vlastně předzvěst přepadení, no, teď když jsem vám to prozradil, jdu na vás ...
Nejdřív tohle ale dodělám ..
Vendy, jejíž vyprávění v rámci první otázky o Atlantidě mě vskutku vzalo.
Krasivija, která je ochotna přidat se na stranu toho, kdo lépe zaplatí, a těší se na smrt.
haf, u které jednoznačně vede zlínský festival
Eleneora, která má strach z násilné smrti, a co se dobra a zla týče, zůstala by radši neutrální.

Devátá soutěž jménem PŘESMYČKY 2, tentokrát s muži. Vendy luštění vzdala s tím, že by ji mohli za vzniklé patvary hudebníci i žalovat a Maglaiz poznala Tilo Wolffa a Tuomase Holopainena.

1. Medil Nanntill - Till Lindemann
2. Wol Tifofl - Tilo Wolff
3. Syrniam Lamonn - Marilyn Manson
4. Rysbe Nouzooz - Ozzy Osbourne
5. Setra Wegorr - Roger Waters
6. Glaren - Nergal
7. Sakr Majnen - Mark Jansen
8. Samine Huplonatoo - Tuomas Holopainen

Desátá soutěž, poslední, RECENZE, byla stejně jako popis obrazu ve vaší režii, měli jste mi popsat nějaké album, buďto vaše oblíbené, nebo takové, které ve vás opravdu něco zanechalo, zúčastnily se Vendy a Maglaiz, každý popis byl zase úplně jiný, zajímavý a mně nezbývá nic jiného, než přidělit oběma ten nejvyšší počet bodů.

Tak to by bylo, děkuji všem za účost a gratuluji...
sbohem..
I když, vás by asi zajímalo, jak jste dopadly, což? Tak jdu počítat. Také by mě zajímalo, kdo to vlastně vyhrál ...
Vezmu to od nejnižších umístění, na které však nikdo nedosáhl proto, že by byl úplně mimo a plácal hlouposti, spíš proto, že se zúčastnil jen jedné nebo dvou soutěží.. což je škoda ...

VYHODNOCENÍ:

Mé soutěže měly celkem devět účastníků, na posledním, devátém, místě se umístila Ichigo, která vyplnila jen jednu soutěž - 68 bodů
Na osmém místě se umístila haf, která také vyplnila jen jednu soutěž - 93 bodů
Na sedmém místě je Maggie, která vyplnila bleskovky a to vskutku zajímavě, bohužel to byly jen dvě soutěže z deseti - 172 bodů
Na krásném šestém místě se umístila Krasivija - 247 bodů
Na úžasném pátém místě je Eleneora - 280 bodů
Na skvělém čtvrtém místě se usídlila Dincie - 343 bodů

A teď jde do tuhého ... nebo aspoň do tužšího ...
Jde se na stupně vítězů

Na třetím místě: Veronika s 424 body!
Na druhém místě: Vendy s 568 body!
A s velkým náskokem vyhrává...
... a já vím, že ji tím zklamu, protože její přání bylo dosáhnout na nulu ...
MAGLAIZ
s neuvěřitelnými 858 body!

Pro zajímavost jsem si zjistil, že maximálně jste mohli získat 1 330 bodů.

No ale k tomu, co vás zajímá asi nejvíce - ceny!
Začalo mě zase bavit dělat animace, takže jsem se rozhodl darovat ÚPLNĚ KAŽDÉMU (jak prvnímu, tak poslednímu) animaci, ale musíte mi napsat, s čím/kým byste ji chtěli, jestli tam chcete i věnování a za co to je, nebo ji chcete plynulou, pokud možno, dejte mi odkaz na video nebo obrázky, ze kterých to chcete mít, pokud je vám to jedno, dostanete paskvil.
Možnost vymýšlení všech možných rozmarů máte do té doby, než se vrátím z MoRu, pak vám to - někdy po devatenáctém červenci - udělám.
Prvnímu až třetímu udělám i diplom, velice oficiální, ale i tak mi řekněte, co byste na něj rády?

Přednastavím dva články - v jednom vám ukážu nějaké animace, tak abyste věděli, co dostanete, v druhém si zahlasujete v anketě.

Budete mi opravdu chybět ...
Ale Moonspell jsou Moonspell!
Tak zdar! A gratuluji všem, co dostali nějaké body, děkuji všem za účast v soutěžích! :)
Metal s vámi!





Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky