↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

středa 8. dubna 2015

Opus Graficum

Vlastně zde uvádím ze slabosti, z nostalgie, prehistorické výtvory, které už měl dávno zavát prach. A já se je bídně snažím skrze tento článek oživit. Asi částečně z pýchy... ale je na co být pyšný? Je to minulost, která mě dostala sem. Člověk musí být pyšný na každý schod, na každou příčku žebříčku, která mu umožní někam se dostat... a třeba ne výš, postačí, když zkrátka dál. Co nejdál...



V zajetí břečťanu:



Chladná čepel:



Poslední světlo v temnotě:



Všechny je spalte:


Cybernetic Night:


Lady of Shalott:


Mor jménem Magie:


Staré designy pro staré blogy mé a mých přátel. Pro blogy, které snad měly své příznivce, svůj směr, cíl a záměr ... a teď už není nic z toho. Zdá se to být tak dávno.
Vlastně zde uvádím to, co má maličkost (z čeho pramení slovo "maličkost"? Jsme před ostatními opravdu tak malí?) stvořila převážně pro sebe ... s fantasy tématikou ... s nádechem temnoty, nicoty, strachu ... dárk a ívl vlivy, aneb jakýsi darkwave, gothic, metal, cokoliv, co stále někteří odsuzují. A historie a legendy, na ty se zapomínat nesmí.
Mám na kontě i design s krásně postapokalyptickým šedavým výjevem, terému vévodí elektrické vedení, jaderná elektrárna, popraskané potrubí ... Takhle mě inspiroval Requiem for the Indifferent. Ale ten design zde neuvádím, ten už je hodně starý a vskutku zavátý.
Pak mám za sebou ovšem i práce růžové, žluté, zářivé, šťastné, vánoční, květinové, přírodní ... Člověk je tvor tak nechutně přizpůsobivý. Pravda je, že mě baví tvořit - bez ohledu na to, jak moc amatérské mé práce jsou. Bez ohledu na to, co má být zrovna hlavním motivem, pokusím se odvést vždy práci takovou, kterou můžu považovat za svou nejlepší.

A pak jsou tu další grafické pokusy, něco, co by mohlo stát za vzpomínku a zmínku ... nebo zmíňku? Ó mocná češtino, smiluj se.

animace:

Epica - Avantasia - Epica

Snape&Malfoy - Emilie Autumn - Behemoth


Within Temptation - Coronatus - Within Temptation


A spousty dalších mi leží na skladě, ale to je jedno ... stejně to sem odkládám převážně pro potěchu mého vlastního oka.
Byly to krásné časy, kdy člověk mohl dělat takhle zbytečné a časově náročné věci. Zrovna tak se mi podařilo během roku přidat na YT asi patnáct videí s kompletními alby mých oblíbených skupin ... asi před měsícem přišla má práce vniveč, když mi byl zcela nečekaně smazán účet. Stane se. Dalo se to čekat, ale v zásadě mi to tolik ani nevadí.

Smysl blendů či signatur (či jak následující věci momentállně označuje blogový slang) mi vždy unikal. Ale bavilo mě skládat obrázky dohromady. I do hromady.
A zde je má hromada:






A nevím, jestli ještě na něco stojí az to vzpomínat. Mám nějaké avatárky, nějaké ikonky, samozřejmě různé doplňky k designům - grafičit mě baví ... ale to jsou takové drobnosti.
Takhle to stačí. Toto jsou klenoty z mé minulosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky