↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

pátek 10. dubna 2015

Jak je to s vírou?


Zhruba před dvěma sty lety, kdy se ke slovu začala dostávat věda a výzkumy se staly náplní života na Chloře, započal zánik veškerých božstev a představ o nadpřirozenu. Heslem Chlory se stalo "Vše je vysvětlitelné" a co nebylo, to neexistovalo. Tato posedlost vyvrcholila na počátku minulého století výrokem "Co nelze vyrobit, nemá právo na existenci", který se sice nestal oficiálním heslem a většinu lidí zcela minul, přesto se jej dvě instituce chytily.
Prvně to bylo radikálnější křídlo Eliminace, které vyvodilo závěr, že je v lidských silách stvořit bytost sobě podobnou a zainvetsovalo bez vědomí Lorda Chemovelitele do výzkumu výroby lidí. Samotný výzkum měl zatím úspěh jen v teoretické rovině, v praxi však ve většině Aniontů připravil živnou půdu pro teorii pravící, že pakliže jsme schopni stvořit lidskou bytost, pak jsme bohy my.

Pravým opakem byla Amensalie, tvrdohlavá organizace spadající pod Cheministerstvo Skrobu. Přišla s poměrně jednodušší a na jihu více přijímanou teorií, že první lidé na Chloře boha (nebo i více bohů) sami "vyrobili", tedy stvořili z těl a duší svých obětí, aby nad nimi někdo bděl a ochrańoval je. Především však, aby jim "na oplátku" vytvářel další lidi. Tato myšlenka vychází z předpokladu, že Chlora jako celý kontinent nemohla být osídlena jen pomocí rozmnožení hrstky usedlíků a z popření možnosti, že by byla Chlora osídlena ve více vlnách větším množstvím "kmenů". Většina lidí takovou možnost vzniku ze směsky ras kvůli rozmachu eugeniky odmítá, avšak vysvětlovala by nezvyklé rozšíření nepodobných si dialektů.

Lord Chemovelitel se pak naproti tomu všemu snaží udržet v zemi naprostý ateismus a víru maximálně v pokrok a budoucnost vědy. Jeho soustavné projevy a výroky na toto téma jsou mezi lidmi oblíbené a šířené, takže náboženské představy mezi obyčejnými lidmi téměř nemají šanci.
Naposledy uštědřil Johann Aribert ránu oběma stranám slovy:
"Kdyby byli první primitivní lidé bez vědy a techniky schopni stvořit bohy, museli bychom my být schopni stvořit obyčejného člověka, což ovšem nejsme. Pak bychom tedy nejspíš přišli o schopnosti prvních lidí, kteří tedy nebyli lidmi, nýbrž bohy. Ale protože jsou už tisíce let mrtví a bohové podle všceh definic neumírají, museli být zrovna tak obyčejným masem jako my. Nikoho nevytvořili a ani my nevytvoříme."
A dal pokyn k zastavení výzkumu stvoření člověka. Spustil však projekt jiný, mnohem přínosnější: Výzkum umělých modifikacích lidí, které by byly využitelné v bojích.






VÝZKUM

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky