↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

středa 8. dubna 2015

Deník postavy


Možná aristokrat a možná ne. Nikdo ho příliš nezná, prý je z Nexid, kdo ví. Má nějakou minulost? Naštěstí nikoho nezajímá. A nikdo moc nezajímá jeho. Prošel si věcmi, které ho naučily se nestarat - a bohužel ani příliš ne o sebe.
Vliv ve vyšší společnosti? To snad zajišťuje to přitroublé "von". Nějaká stará nexidská šlechta to prý ve jméně mívala, v Impériu už se těžko pozná šlechtic od obyčejného zbohatlíka z Filadelfie nebo mafiána z Chicaga. Raziel patří k oběma. A nebo je to naopak a patří k mafiánům z Filadelfie a zbohatlíkům z Chicaga? Nakonec je to ale ta zlatá maska, co je jeho propustkou ... inu všemi prostředími. Všechno je v masce. Boháči milují zlato a zlato plodí další zlato. Jako by mu o zlato šlo. A možná i jde, ale ne o takové, jaké je mu servírováno.

Raziel není bojovník, má jistý výcvik, ale copak by se aristokrat s vědeckým zaměřením obtěžoval se špinavým boxem? Paranávleky postačí, jsou elegantní a řeší problémy za něj. Raziel je především vědec, alespoň všichni si to myslí - a on je schopný udělat pro pokrok cokoliv ... Pro správný pokrok, samozřejmě. Je mocichtivý jako snad všechny stvůry z Impéria, neboť bez moci nejste nic, a byť má neskutečný odpor k diplomacii, dokáže být přesvědčivý, velmi přesvědčivý. Když na to není zrovna líný nebo nemá přebytečný fosgen. Pohodlnější je vždycky střelit, od toho je tu Fosgen Lady, dokonalá kuše uzpůsobená na šipky nesoucí bombičky s bojovými plyny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky