↓↓Nové příspěvky přibývají v rubrice METALOVÁ PACIČKA, všechny ostatní rubriky jsou archivem starých blogů z blog.cz ↓↓

pondělí 7. června 2010

John 5 ve Sparku

Bohužel jsem se k tomu dostal až teď, i když v oběhu je to už několik dní, takže tuším, že to nejspíš už i většina četla... přesto to tady chci zdůraznit!


Jde o článek v časopisu Spark, který je věnovaný právě Johnovi!
Podle toho všeho, co jsem tam zjistil, jsem usoudil, že bych mohl zfleku předělat půlku biografie, ale to se mi zrovna moc nechce, takže kdo by měl chuť, srovnávat všechny ty nedostatky zdejší rubriky "biografie", nechť si Spark zakoupí... doporučuju! ;)

Úvodem vám chci přepsat (zase makačka) uvádějící článek (pod majestátně vyhlížejícím nadpisem "rockový mohykáni"):

Tento na první pohled exot je mnohými považován za jednoho z nejlepších kytaristů dneška. Prorazil u Marilyna Mansona, poté se stal základním kamenem v kapele Roba Zombieho. Krom toho už má za sebou řadu hvězdných spoluprací, šest isntrumentálních alb, bezpočet kytarových lekcí, spoustu speciálních vystoupení a tři signature modely svého milovaného fender telecasteru. Ale co je snad ze všeho nejdůležitější, platí dnes za jedinečnou kytarovou osobnost s vlastním, jasně rozpoznatelným zvukem. Udělal si jméno na tom, že hrál absurdně tvrdou muziku na telecaster, a je znám jako mistr tzv. "shreddingu", charakteristického především střídáním tónů, rychlými sóly a vyhrávkami. Ovládá řadu náročných technik a hudebních žánrů, od country až po metal. Na pozadí toho stojí nejen talent, ale i perfekcionismus a až workoholická píle, spolu s téměř neustálým tréninkem. Kytaru vzal dokonce i na líbanky a snažil se tam protlačit i svého kytarového technika (marně). Hra je pro něj náplní, zábavou, ale také jakýmsi úkrytem od reality a zároveň vypořádádním se s ní, Jak sám říká: "Mám ten nejhorší osobní život, ale tu nejlepší kariéru." Seznamte se, John5.


Dále se ve Sparku pojednává o jeho dětství, vzestupu, spolupráci s Mansonem, Zombiem, o jeho sólo dráze a taky .. o FENDEROVI (já si umím vybrat jméno :D no ano, připouštím, je to skutečně podle fender telecastera - odhalili jste mě! :D)

FENDER...Láska až za hrob

"Ačkoli kytary typu Telecaster nebývají všeobecně považovány za ideální nástroj pro přežití v metalovém teritoriu, díky několik a výrazným úpravám se z tandemu Fender - John 5 podařilo vytvořit univerzální model s velmi širokou paletou zvukových možností, které John 5 při svém osobitém pojetí hry beze zbytku využívá."
A sposta dalších informací...


A pak taky moje snaha.. :D Je to nepovedený, hnusně naskenovaný... prostě nerozeznatelný od originálu :D Takovej křivej.. :D no co... bylo to moje první "dílo"!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky